22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSepsi - „U” Craiova, scor 0-1. Elvir Koljic aduce trei puncte mari în Bănie

Sepsi – „U” Craiova, scor 0-1. Elvir Koljic aduce trei puncte mari în Bănie

Universitatea Craiova a reușit o victorie uriașă în această după masă, în deplasare cu Sepsi. Elevii lui Bergodi nu au arătat mai nimic pe întreaga perioadă de joc, dar au reușit să puncteze decisiv exact pe finalul meciului. Elvir Koljic a fost din nou exact unde trebuia, în fața porții, în timp ce Cristiano Bergodi se poate lăuda cu o schimbare inspirată pe final, când l-a introdus pe Bărbuț, care a contribuit la singura reușită a meciului. Partida a contat pentru prima etapă a noului sezon din Liga 1.

Unicul gol al meciului a fost reușit de Elvir Koljic, în minutul 88.

Final: Sepsi – „U” Craiova 0-1.

min. 88: GOOOOOOL Universitatea Craiova!!! Bărbuț a intrat perfect în meci și a centrat decisiv pentru Koljic, care a împins mingea în poartă din cinci metri.

min. 86: Bărbuț a intrat în locul lui Ivan, la Craiova.

min. 85: Ultimele înlocuiri la Sepsi: Achachbar și Mitrea intră pe teren, în timp ce pe bancă ajung Purece și Carnat.

min. 84: Finalul de meci aduce mai multe „avioane” din partea jucătorilor ambelor formații, care par să nu se mai concentreze la finalizare.

min. 78: Dublă schimbare și la Sepsi. Deligiannidis și Aganovic au fost înlocuiți de Nouvier și Kovacs.

min. 70: Meciul de astăzi, de la Sepsi, pare să fie cel mai slab al Universității Craiova din ultima vreme.

min. 65: Încă două schimbări în tabăra noastră. Vlădoiu și Mateiu au părăsit terenul, în timp ce Screciu și Vătăjelu își fac apariția pe teren. De menționat că Vladimir Screciu joacă pentru Universitatea Craiova pentru prima dată de la revenirea în țară.

min. 64: Prima înlocuire la Craiova. Baiaram intră, Mihăilă este schimbat.

min. 57: Intervenție colosală a lui Pigliacelli! Acesta o salvează încă o dată pe Craiova, după un reflex incredibil la o lovitură de cap a lui Carnat. Știința, în corzi.

min. 50: Repriza secundă a început la fel ca prima: cu Sepsi în atac.

min. 46: Fulop a intrat în locul lui Ștefănescu, la Sepsi.

Meciul s-a reluat

Alb-albaștrii au fost de nerecunoscut în prima repriză. Fără nicio idee de joc și cu un nivel de rapiditate redus, Știința a fost în mai multe rânduri aproape de a se vedea condusă pe tabelă, dar Pigliacelli a reușit câteva parade spectaculoase și a ținut poarta intactă. Chiar și așa, oltenii au avut șansa de a intra la vestiare în avantaj, dar Mihăilă a ratat din trei metri, mingea trimisă de acesta după centrarea lui Ivan fiind respinsă in extremis de portarul Niczuly.

Pauză: Sepsi – „U” Craiova 0-0

min. 44: Pigliacelli a fost la un pas să o comită. Acesta nu a reușit să degajeze, mingea a ajuns la Carnat, care s-a bâlbâit și a pierdut balonul.

min. 42: INCREDIBILĂ OCAZIE! Portarul lui Sepsi, Niczuly, a avut o paradă fabuloasă din trei metri în fața lui Mihăilă. A fost cea mai mare ocazie de gol a primei reprize.

Min. 39: Universitatea Craiova nu s-a apropiat deloc de poarta adversă și nu și-a creat nicio ocazie importantă de gol.

min. 30: Ocazie după ocazie la poarta Craiovei. Purece a trimis un trasor de la aproximativ 20 de metri, dar, din nou Pigliacelli s-a evidențiat și a respins. Alb-albaștrii, contemplativi în prima parte a meciului.

min. 24: Purece a înscris pentru Sepsi, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. Rămâne 0-0.

min. 22: Încă o minge respinsă cu greu de Pigliacelli, după o centrare șutată a lui Purece.

min. 20: Știința a ieșit la joc, a început să pună presiune și să construiască. Nu mai puțin de trei cornere în cinci minute au obținut elevii lui Bergodi, dar nu au reușit să le pună probleme gazdelor.

15 minute s-au scurs din meci, iar Universitatea încă nu a atacat periculos poarta lui Niczuly.

min. 8: Sepsi a început perfect jocul și mai irosește încă o ocazie mare. Mitrea a trimis puternic cu capul spre poarta oltenilor, dar Pigliacelli a avut din nou o intervenție foarte bună și a respins. Alb-albaștrii încă nu se regăsesc.

min. 7: Bălașa vede repede cartonașul galben, după o intrare brutală în apropierea careului.

min. 5: Prima șansă de gol pentru Sepsi. Noul-venit, Deligiannidis, a trimis o minge spre poarta Craiovei, dar Pigliacelli a prins în doi timpi.

Partida a început.

Înainte de startul partidei s-a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor Covid-19.

„U” Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 18.00, pe Sepsi Sf. Gheorghe, în deplasare. Partida contează pentru prima etapă din noul sezon al Ligii 1 și trebuie câștigată de elevii lui Cristiano Bergodi pentru a debuta cu dreptul. Victoria ar fi cu atât mai importantă cu cât anul trecut alb-albaștrii nu au reușit să le ia niciun punct celor de la Sepsi.

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Ștefan – Aganvic, Vașvari, Deligiannidis, Purece – Ștefănescu, Carnat. Antrenor: Ovidiu Chiribici.
Rezerve: Fernandez – Nouvier, Fulop, Kovacs, Tincu, Deaconu, Dumitrescu, Mitrea, Achachbar.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, M. Constantin, Bălașa, Bancu – Nistor, Cicâldău, Mateiu – Ivan, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve: Popescu – Mitran, Acka, Vătăjelu, Bic, Bărbuț, Baiaram, Papp, Screciu.

Confruntarea va fi arbitrată de o brigadă compusă din centralul Radu Petrescu și asistenţii Radu Ghinguleac și Mihai Marica. Rezervă va fi Florin Andrei.

GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante din meci.

Informații utile:

Sepsi OSK și Universitatea Craiova au încheiat sezonul trecut din CASA Liga 1 cu stări de spirit asemănătoare. Ardelenii au pierdut finala Cupei României, în timp ce oltenii au ratat titlul chiar în ultima etapă. Dorința de revanșă a celor două este pe măsura achizițiilor făcute în această vară.

Sepsi OSK i-a achiziționat pe Nouvier (Rakow), Aganovici (AEL Limassol), Deligiannidis (OFI Creta), Fernandez (CFR) și Fofana (Gaz Metan), în timp ce Universitatea s-a întărit cu doi fundași experimentați, Marius Constantin și Paul Papp, dar și cu un atacant, Alexandru Tudorie.

În palmaresul întâlnirilor directe, Universitatea Craiova conduce cu 5-3, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate.

Citește și: Cristiano Bergodi: „Sezonul acesta va fi unul mult mai bun”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS