17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalInter, a doua finalistă în Liga Europa după 5-0 cu Şahtior

Inter, a doua finalistă în Liga Europa după 5-0 cu Şahtior

Inter Milano s-a calificat fără probleme în finala Europa League după ce a surclasat-o pe Şahtior Doneţk ,cu scorul de 5-0 (1-0), luni seară, la Dusseldorf, în a doua semifinală a competiţiei.

Inter a controlat jocul de la un capăt la altul şi s-a impus prin golurile marcate de Lautaro Martinez (19, 74), Danilo D’Ambrosio (64) şi Romelu Lukaku (78, 84).

„Nerazzurri” au făcut un meci perfect şi s-au dezlănţuit în ultima jumătate de oră a partidei, în care au marcat de patru ori. Internazionale a deschis scorul în minutul 19, prin argentinianul Lautaro Martinez, care a marcat cu capul din centrarea lui Barella, după o degajare greşită a lui Piatov. Inter a mai avut ocazii în prima parte prin D’Ambrosio (26) şi Barella (34), dar şi campioana Ucrainei a avut o şansă notabilă, însă şutul lui Marcos Antonio (43) a trecut razant cu transversala.

Vicecampioana Italiei a fost echipa mai periculoasă şi după pauză, când Lautaro Martinez a încercat să îl surprindă pe Piatov cu un şut cu boltă, dar portarul ucrainean a respins (48). Şahtior a trecut pe lângă egalare în minutul 62, când Junior Moraes a reluat cu capul pe direcţia portarului Handanovic, la centrarea lui Matvienko.

Şahtior ratează, Lukaku marchează

În loc să fie 1-1, Inter s-a desprins două minute mai târziu (64), prin D’Ambrosio, care a trimis cu capul în plasă în urma unui corner. Lukaku a mai ratat o ocazie bună (72), dar la scurt timp Martinez a reuşit dubla (74), cu un şut de la 22 de metri. Dezastrul lui Şahtior a fost completat de dubla lui Lukaku (78, 84).

Belgianul a ajuns la zece meciuri consecutive cu gol marcat în Europa League.

Inter: Samir Handanovic – Diego Godin, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni – Danilo D’Ambrosio (Victor Moses, 81), Nicolo Barella, Marcelo Brozovic (Stefano Sensi, 85), Roberto Gagliardini, Ashley Young (Cristiano Biraghi, 66) – Romelu Lukaku (Sebastiano Esposito, 85), Lautaro Martinez (Christian Eriksen, 81). Antrenor: Antonio Conte.

Şahtior: Andrei Piatov – Dodo, Serghei Krivţov, Davit Hociolava, Nikola Matvienko – Marcos Antonio, Taras Stepanenko – Marlos (Evgheni Konoplianka, 75), Alan Patrick (Manor Solomon, 59), Taison – Junior Moraes. Antrenor: Luis Castro.

În finală, Inter o va înfrunta pe Sevilla, care a dispus cu 2-1 de Manchester United, duminică, la Koln. Ultimul act va avea loc vineri, la Koln, de la ora 22.00.

Citeşte şi: Sevilla – Manchester United 2-1. Andaluzii, primii finalişti în Europa League

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS