10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSevilla - Manchester United 2-1. Andaluzii, primii finalişti în Europa League

Sevilla – Manchester United 2-1. Andaluzii, primii finalişti în Europa League

Sevilla s-a calificat în finala Europa League după ce a învins-o pe Manchester United cu scorul de 2-1 (1-1), duminică seară, la Koln.

Andaluzii, care au câştigat competiţia de cinci ori (record), s-au impus prin golurile marcate de Suso (26) şi Luuk de Jong (78), după ce United a deschis scorul prin Bruno Fernandes (9 – penalty). Ibericii au fost mai pragmatici în acest meci, în care echipa antrenată de Ole Gunnar Solskjaer a ratat multe ocazii de gol.

United a deschis scorul, din penalti, prin portughezul Bruno Fernandes, în urma unui fault comis de Diego Carlos asupra lui Rashford. Echipa din Manchester a mai avut o ocazie în primul sfert de oră, dar Fred a ratat (14).

Prima oportunitate a spaniolilor i-a aparţinut lui Ocampos (16), dar De Gea s-a opus şutului expediat la colţul scurt. Sevilla a restabilit egalitatea în minutul 26, când fundaşul stânga Reguilon a centrat în faţa porţii, iar Suso a înscris la colţul scurt.

Manchester United a mai avut alte trei ocazii mari în prima repriză, prin Martial (33), Rashford (39) şi Bruno Fernandes (45+1).

Un portar de „vis”

„Diavolii roşii” au început partea secundă cu un forcing, dar s-au lovit de un Bounou în mare formă. Acesta l-a blocat pe Greenwood (46), a salvat şutul lui Martial (50) la colţul scurt, după care a apărat în alte două situaţii de unu la unu cu francezul (53).

United a continuat să domine jocul, dar nu şi-a mai creat ocazii clare. Sevilla a scăpat o dată, Munir a centrat în faţa porţii şi olandezul Luuk de Jong (78) a îndeplinit o simplă formalitate sub ochii fundaşilor Maguire, Lindeloef şi Wan-Bissaka.

Sevilla FC: Yassine Bounou – Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Reguilon – Ever Banega, Fernando, Joan Jordan (Nemanja Gudelj, 87) – Suso (Franco Vazquez, 75), Youssef En-Nesyri (Luuk de Jong, 56), Lucas Ocampos (Munir El Haddadi, 56). Antrenor: Julen Lopetegui.

Manchester United: David De Gea – Aaron Wan-Bissaka (Daniel James, 87), Victor Nilsson Lindeloef, Harry Maguire (căpitan), Brandon Williams (Timothy Fosu-Mensah, 87) – Fred, Paul Pogba – Mason Greenwood (Odion Ighalo, 90+3), Bruno Fernandes, Marcus Rashford (Juan Mata, 87) – Anthony Martial. Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer.

Sevilla, care în şaisprezecimi a trecut de CFR Cluj fără victorie (1-1 la Cluj-Napoca şi 0-0 la Sevilla) a ajuns la 20 de meciuri consecutive fără înfrângeri, 11 victorii şi 9 egaluri.

În finala din 21 august (la Koln), Sevilla o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Inter Milano şi Şahtior Doneţk.

Citeşte şi: Lewis Hamilton a câştigat detaşat Marele Premiu al Spaniei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS