10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPSG s-a calificat în prima semifinală de Ligă din ultimii 25 de ani

PSG s-a calificat în prima semifinală de Ligă din ultimii 25 de ani

PSG s-a calificat dramatic în semifinalele Ligii Campionilor după ce a învins-o pe Atalanta Bergamo cu scorul de 2-1 (0-1), miercuri seară, la Lisabona. Golurile calificării au fost marcate după minutul 90.

Atalanta, revelaţia competiţiei la prima sa participare, a deschis scorul prin Mario Pasalic (27), care a trimis cu efect în plasă o minge venită de la Zapata. PSG a reuşit să întoarcă scorul în ultimele minute de joc, prin golurile înscrise de Marquinhos (90) şi Eric Maxim Choupo-Moting (90+3).

Atalanta a început în forţă şi a avut o primă ocazie în min. 3, când Navas a apărat şutul lui Papu Gomez. Neymar a ratat o ocazie uriaşă, singur cu portarul Sportiello (3), la faza imediat următoare.

După golul lui Pasalic, brazilianul Neymar a fost de alte trei ori în prim plan. În minutul 28 a şutat puţin pe lângă de la 20 de metri, în minutul 35 a executat o lovitură liberă, dar Sportiello a fost la post, iar în minutul 42 a ratat din nou o mare ocazie, şutând imprecis după o greşeală a lui Hateboer. Presiunea a crescut constant cu trecerea timpului la poarta echipei antrenate de Gasperini, iar Atalanta a făcut faţă tot mai greu atacurilor purtate de Neymar şi Mbappe.

Final magic pentru trupa lui Tuchel

Egalarea a venit în minutul 90, după o fază destul de încâlcită, în care Marquinhos a pus latul la centrarea lui Neymar. PSG a reuşit să dea şi lovitura de graţie echipei peninsulare în minutul 90+3, când Choupo-Moting a marcat din alunecare la centrarea lui Mbappe.

Atalanta a avut o ultimă oportunitate de a rămâne în meci, dar Muriel (90+7) s-a precipitat şi a pierdut mingea într-o situaţie bună.

Atalanta: Marco Sportiello – Rafael Toloi, Mattia Caldara, Berat Djimsiti (60, Jose Luis Palomino) – Hans Hateboer, Marten de Roon, Remo Freuler, Robin Gosens (82, Timothy Castagne) – Mario Pasalic (70, Luis Muriel), Alejandro Gomez (59, Ruslan Malinovski) – Duvan Zapata (82, Jacopo Da Riva). Antrenor: Gian Piero Gasperini.

PSG: Keylor Navas (79, Sergio Rico)- Thilo Kehrer, Thiago Silva, Presnel Kimpembe, Juan Bernat – Ander Herrera (72, Julian Draxler), Marquinhos, Idrissa Gana Gueye (72, Leandro Daniel Paredes) – Pablo Sarabia (60, Kylian Mbappe), Mauro Icardi (79, Eric Maxim Choupo-Moting), Neymar. Antrenor: Thomas Tuchel.

În semifinalele competiţiei, PSG o va înfrunta pe învingătoarea dintre RB Leipzig şi Atletico Madrid.

PSG a reuşit calificarea în prima sa semifinală de Champions League în ultimii 25 de ani, chiar în ziua în care clubul a împlinit 50 de ani de existenţă.

Citeşte şi: Leipzig – Atletico Madrid, duelul dintre ofensivă şi defensivă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS