10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLeipzig - Atletico Madrid, duelul dintre ofensivă şi defensivă

Leipzig – Atletico Madrid, duelul dintre ofensivă şi defensivă

Joi seară, de la ora 22:00, RB Leipzig şi Atletico Madrid se duelează în sferturile de finală din UEFA Champions League. Meciul se joacă pe teren neutru, iar spaniolii au prima şansă la calificare datorită experienţei.

De la Leipzig nu vor juca Sabitzer şi Hartmann, accidentaţi, dar doar absenţa atacantului austriac poate fi considerată cu adevărat importantă. În schimb, Atletico vine la meci fără Correa si Vrsaljko. Germanii au impresionat în acest sezon al Ligii, dar au încheiat destul de modest sezonul din Bundesliga, cu o serie de rezultate neaşteptate.

Trupa lui Diego Simeone este o specialistă în astfel de jocuri şi, deşi şi-a mai pierdut din strălucirea din ultimii ani, Atletico rămâne greu de desfăcut. La acest nivel, diferenţa de experienţă ar putea fi decisivă.

Cu un singur eşec în ultimele 16 meciuri oficiale, Leipzig vine după 8 victorii şi 7 remize în această serie. 25% din meciurile lor s-au încheiat fără gol la pauză.

Emil Forsberg şi Yssouf Poulsen vor fi cei mai periculoşi oameni de la Leipzig, în timp ce Diego Costa este vârful de la care Simeone aşteaptă golurile. Menţionăm că 4 din ultimele 8 goluri marcate de Leipzig în UCL au fost reuşite din penalti.

De remarcat faptul că Leipzig e vulnerabila pe finalurile de meci, în timp ce Atletico e solidă din punct de vedere fizic şi se află într-o formă de joc mai bună.

RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Laimer, Sabitzer, Angelino – Nkunku, Olmo – Schick. Antrenor: Julian Nagelsmann.

Atletico Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Gimenez, Lodi – Llorente, Partey, Saul, Koke – Felix, Costa. Antrenor: Diego Simeone.

Program sferturi Liga Campionilor:

Miercuri, 12 august – ora 22.00: Atalanta – PSG;
Joi, 13 august – ora 22.00: Leipzig – Atletico Madrid;
Vineri, 14 august – ora 22.00: Barcelona – Bayern Munchen;
Sâmbătă, 15 august – ora 22.00: Manchester City – Lyon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS