10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSevilla, Wolves, Leverkeusen şi Basel au completat tabloul sferturilor din EL

Sevilla, Wolves, Leverkeusen şi Basel au completat tabloul sferturilor din EL

Sevilla, Leverkeusen, Wolverhampton şi FC Basel sunt ultimele echipe care au obţinut, joi seară, calificarea în sferturile Ligii Europa. Toate cele patru formaţii au obţinut victorii pe propriul teren (mai puţin Sevilla, care a jucat pe teren neutru).

Încă un trofeu al Ligii Europa la Sevilla?

 Sevilla a învins-o pe AS Roma cu scorul de 2-0 (2-0), joi seară, la Duisburg (Germania), în optimile EL şi se apropie şi mai mult de un nou trofeu european. Trupa lui Lopetegui s-a impus prin golurile marcate de Sergio Reguilon (22) şi Youssef En-Nesyri (44). 

AS Roma, club cumpărat joi de miliardarul american Dan Friedkin, a terminat jocul în zece oameni, Gianluca Mancini fiind eliminat în min. 90+10.

În sferturile de finală, Sevilla o va înfrunta pe Wolverhampton, tot într-o singură manşă.

Wolverhampton continuă să viseze frumos

Una dintre surprizele Europa League din acest an este formaţia britanică Wolverhampton. Echipa antrenată de Nuno Santos s-a calificat în sferturile competiţiei după ce a învins-o pe Olympiakos Pireu cu scorul de 1-0 (1-0), joi seară, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor.

„Lupii” au câştigat prin golul mexicanului Raul Jimenez (9), din penalty, după ce în meciul tur, jucat în luna martie, înainte ca fotbalul să fie întrerupt de pandemia de coronavirus, scorul a fost egal, 1-1.

Olympiakos reuşise egalarea în minutul 29, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la Youssef El-Arabi.

Wolves a reuşit prima sa calificare în sferturile unei competiţii europene după martie 1972.

Rangers nu a avut nicio şansă cu Leverkeusen

Glasgow Rangers, cu Ianis Hagi pe teren în repriza secundă, a fost eliminată din Europa League de echipa germană de fotbal Bayer Leverkusen. A fost 1-0 (0-0) pentru nemţi, care şi-au asigurat calificarea în sferturile Ligii Europa. Bayer se impusese şi în prima manşă, din luna martie, cu scorul de 3-1.

Francezul Abou Diaby (51) a marcat unicul gol al partidei.

Leverkeusen va juca în sferturile de finală cu Inter Milano.

Basel n-a avut emoţii cu Eintracht

FC Basel a învins-o pe Eintracht Frankfurt cu scorul de 1-0 (0-0), joi seară, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor de finală şi astfel s-a calificat în primele 8 echipe din Europa League.

Basel, care a tranşat în mare măsură calificarea în tur, când s-a impus cu 3-0 la Frankfurt, a câştigat şi acasă, prin golul înscris de Fabian Frei (88). Eintracht a dominat jocul, şi-a creat câteva ocazii de gol, dar cei care au înscris au fost tot elveţienii.

În sferturile de finală, FC Basel o va înfrunta pe Şahtior Doneţk.

Sferturi Liga Europa:

1. Manchester United – FC Copenhaga;
2. Wolverhampton – Sevilla;
3. FC Basel – Şahtior Donetsk;
4. Leverkeusen – Inter.

Citeşte şi: Inter, United, Copenhaga şi Şahtior s-au calificat în sferturile EL

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS