10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalInter, United, Copenhaga şi Şahtior s-au calificat în sferturile EL

Inter, United, Copenhaga şi Şahtior s-au calificat în sferturile EL

Inter Milano şi Copenhaga au făcut două meciuri aproape perfecte miercuri seară, în optimile Ligii Europa, în timp ce Manchester Uniter şi Şahtior Donetsk au avut misiuni relativ uşoare, fiind avantajate de rezultatele din manşa tur.

Lukaku a „muşcat” din nou

Inter Milano s-a calificat în sferturi după ce a învins formaţia spaniolă Getafe cu scorul de 2-0 (1-0). Meciul s-a disputat pe teren neutru, la Gelsenkirchen. „Nerazzurri” s-au impus prin golurile marcate de Romelu Lukaku (33) şi Christian Eriksen (83).

De menţionat că Lukaku a marcat în al optulea său meci consecutiv din Europa League. 

„Veteranul” Jorge Molina (Getafe), la 38 de ani, a ratat un penalty în min. 76, şutul său trecând pe lângă poarta apărată de Samir Handanovic.

În sferturi, Inter va primi probabil replica formaţiei germane Bayer Leverkusen, care a învins-o pe Glasgow Rangers cu 3-1 în tur, în deplasare.

Calificare în stil de mare echipă

FC Copenhaga s-a calificat în stil de mare echipă în sferturile Europa League. După ce au pierdut cu 1-0 în Turcia, în prima manşă, danezii nu le-au dat nicio şansă celor de la Istanbul Başaksehir în partida retur. A fost 3-0 pentru formaţia gazdă, care a bifat în premieră prezenţa în primele 8 echipe din Liga Europa.

Golurile învingătorilor au fost înscrise de Jonas Wind (4, 53 – penalty) şi Rasmus Falk Jensen (62).

În sferturi, formaţia daneză o va întâlni pe Manchester United, care a trecut în dublă manşă de austriecii de la Lask Linz.

Doar o formalitate pentru United

Manchester United a avut de îndeplinit doar o formalitate în partida retur cu Lask Linz, după ce în luna martie s-au impus în Austria cu 5-0. De data aceasta, a fost 2-1 pentru trupa lui Ole Gunnar Solskjaer. Acesta a preferat să folosească mai multe rezerve în jocul de pe „Old Trafford”.

LASK a deschis scorul prin Philipp Wiesinger (55), dar ”diavolii roşii” au egalat repede, prin Jesse Lingard (57). Golul victoriei a venit pe final, francezul Anthony Martial (88) înscriind la patru minute de la introducerea sa pe gazon.

Trei goluri în cinci minute în Ucraina

Şahtior Doneţk este ultima echipă a zilei de miercuri care şi-a asigurat prezenţa în sferturile EL. Campioana Ucrainei a trecut de Wolfsburg cu 3-0, la capătul unui meci în care toate reuşitele au venit după minutul 89.

După ce a câştigat cu 2-1 prima manşă din Germania, Şahtior s-a impus mai greu decât arată scorul în duelul retur cu Wolfsburg. Primul gol a fost marcat de atacantul de origine braziliană Junior Moraes (ex-Gloria Bistriţa), în min. 89, după o fază creată de Manor Solomon. Acesta din urmă a dublat avantajul echipei sale, în minutul 90+1, pentru ca Junior Moraes să închidă tabela în 90+3, la capătul unui contraatac.

Fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat, Şahtior pe georgianul Davit Hociolava (68), iar ”lupii” pe americanul John Anthony Brooks (70).

În sferturi, Şahtior se va duela cu învingătoarea dublei FC Basel şi Eintracht Frankfurt (meciul s-a disputat după închiderea ediţiei).

Citeşte şi: Sevilla – Roma, capul de afiş al zilei în Liga Europa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS