6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalReîncepe spectacolul campionilor. City - Real şi Juve - Lyon, meciurile zilei

Reîncepe spectacolul campionilor. City – Real şi Juve – Lyon, meciurile zilei

Liga Campionilor debutează în această seară după o pauză de mai bine de cinci luni. Manchester City – Real Madrid şi Juventus – Lyon sunt partidele retur din optimile competiţiei care vor începe de la ora 22.00.

Real încearcă „remontada”

Manchester City – Real Madrid este capul de afiş al optimilor de finală în Ligă. După victoria cu 2-1 de pe Bernabeu, trupa lui Pep Guardiola pare favorită la calificare, înaintea returului de astăzi.

City a pierdut titlul în Premier League, în faţa lui Liverpool, şi speră la primul trofeu UEFA Champions League.

Cu Benzema în formă maximă, „galacticii” sunt obligaţi să iasă la joc în Anglia, unde se întalnesc două formaţii odihnite, care vor putea folosi aproape cele mai bune garnituri. Realul vine după victoria din La Liga în faţa Barcelonei, un succes pe care nu mulţi ar fi pariat înaintea pandemiei.

În fiecare dintre cele două trupe există câte o absenţă de marcă: Aguero este accidentat, iar Sergio Ramos este suspendat, după cartonaşul roşu încasat în finalul partidei de la Madrid.

Echipe probabile:

Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gundogan – Mahrez, Jesus, Sterling. Antrenor: Pep Guardiola
Absenţi: Aguero (accidentat), Mendy (suspendat).

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Éder Militão, Mendy – Casemiro, Kroos; Modric – Vinicius, Benzema, Hazard. Antrenor: Zinedine Zidane.
Absenţi: Ramos (suspendat), Mariano Díaz (accidentat).

Juventus are de tras pentru calificare

Juventus şi Olympique Lyon se întâlnesc în această seară într-o partidă din cadrul 8-imilor de finală din UEFA Champions League.

Trupa lui Maurizio Sarri şi-a trecut în cont al 9-lea titlu de campioană, însă italienii nu au impresionat de la reluarea sezonului. După ce au pierdut finala Cupei Italiei în faţa celor de la Napoli, Juventus a înregistrat patru victorii la rând în campionat. Din acel moment, Ronaldo&co. au mai obţinut doar două victorii în următoarele opt etape, având trei înfrângeri în ultimele patru etape.

De partea cealaltă, Lyon şi-a reluat sezonul competiţional cu un eşec suferit la penalty-uri în finala Cupei Ligii Franţei. Elevii lui Rudi Garcia nu au reuşit să marcheze în faţa celor de la PSG. În partidele amicale, Olympique a avut evoluţii relativ bune, câştigând patru din cele cinci meciuri de pregătire, singurul eşec fiind suferit în faţa trupei lui Ianis Hagi, Glasgow Rangers (0-2).

Italienii, specialişti în reveniri

În precedentul sezon din UEFA Champions League, tot în faza 8-imilor de finală, Juventus a reuşit să revină de la scorul de 0-2 la general în faţa celor de la Atletico Madrid. Italienii s-au impus în returul de la Torino cu scorul de 3-0, graţie unui hat-trick reuşit de Cristiano Ronaldo. De data aceasta, misiunea gazdelor pare să fie una ceva mai dificilă, chiar dacă Atletico este o formaţie mai solidă faţă de Lyon. Jocul celor de la Juventus nu a convins de la reluarea sezonului din Italia şi este greu de crezut că vor reuşi să schimbe acest lucru în doar câteva săptămâni.

Echipe probabile:

Juventus: Szczesny – Cuadrado, Ligt, Bonucci, Sandro – Bentancur, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Dybala, Ronaldo. Antrenor: Maurizio Sarri;
Absenti: Douglas Costa, Mattia De Sciglio (accidentati);

Lyon: Lopes – Dubois, Anderson, Denayer, Marcal – Aouar, Mendes – Ekambi, Reine-Adelaide, Depay – Dembele; Antrenor: Rudi Garcia;
Absenti: Youssouf Kone (accidentat);

Citeşte şi: Sevilla, Wolves, Leverkeusen şi Basel au completat tabloul sferturilor din EL

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS