11.3 C
Craiova
duminică, 20 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal Sorin Cârţu, răsfăţat de suporterii Ştiinţei cu o pictură. „E o iniţiativă de remarcat“

Sorin Cârţu, răsfăţat de suporterii Ştiinţei cu o pictură. „E o iniţiativă de remarcat“

-

Sorin Cârţu are un loc aparte în inimile oltenilor încă din perioada în care evolua pe vechiul „Central“. Cum „Sorinaccio“ a rămas apărătorul Universităţii Craiova, un grup de suporteri inimoşi a decis să-i dedice fostului mare atacant un loc aparte în centrul Băniei, aşa cum s-a întâmplat şi cu Ilie Balaci. Chipul „Marelui Blond“ este admirat de trecători pe strada Unirii, iar portretul lui Sorin Cârţu poate fi văzut în părculeţul de deasupra parcării subterane de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“.

„E după fotografia aceea, Panini. M-a prins într-o ipostază bună. Acum am mai lucrat la zâmbet, pentru că dantura în timp se mai strică şi trebuie să o ajuţi“, a comentat Sorin Cârţu.

„Înseamnă că am lăsat ceva în urmă“

Preşedintele Universităţii Craiova s-a arătat încântat de iniţiativa suporterilor şi de rezultatul acţiunii acestora. El speră totodată ca toţi marii fotbalişti ai Ştiinţei să fie recompensaţi cu astfel de picturi ce i-ar mulţumi sufleteşte.

„E o iniţiativă de remarcat şi entuziasmantă pentru noi, care suntem în viaţă. Îmi pare rău că Ilie nu a putut să se bucure de iniţiativa asta. Şi de aceea cred că a fost făcută pentru tot ce am reprezentat noi, Craiova Maxima… Înseamnă că am lăsat ceva în urmă şi lumea încă trăieşte cu amintirea noastră. La ei (la suporteri – n.r.) este încă vie amintirea. Cred că şi celorlalţi o să li se ofere posibilitatea aceasta. Şi mă gândesc la Lung, Negrilă, Ungureanu, Donose, Beldeanu, Cămătaru, Ţicleanu, Geolgău, Irimescu. Acum îi citez pe cei care sunt în viaţă.

Eu ştiu că sunt în plan toţi, dar să li se ofere această posibilitate atunci când sunt în viaţă! Să simtă şi ei ceea ce simt şi eu în acest moment. Sigur că mai sunt şi alţii, Nelu Oblemenco, Petre Deselnicu, Costică Ştefănescu, Zoli Crişan, Nae Tilihoi… Ştiu că erau la rând din povestea pe care mi-a spus-o Florin Jianu (unul dintre fanii care au contribuit la realizarea portretului – n.r.). Dar pentru tot ce simte oraşul acesta în momentul actual şi ceea ce se trăieşte acum în Craiova, momentul ăsta magic, pe care îl trăim toţi şi vrem să aibă şi o finalitate mare, să câştigăm campionatul, atunci am fost ales eu să fac această pictură“, a comentat Sorin Cârţu.

„Nu poţi să ai numai partizani în viaţă

Întrebat dacă se teme că pictura cu chipul său va cădea pradă mâzgălelilor susţinătorilor FCU, Sorin Cârţu, ţinând cont şi de evenimentele din urmă cu câteva luni, a spus:

„Nu vreau să fac niciun fel de polemică. Şi nu mă interesează ce spun (referitor la faptul că vor susţine pe CFR în meciul de luni, de la Craiova – n.r.). Nu poţi să ai numai partizani în viaţă. E clar asta. Şi eu, şi alţii… O să ai şi contestatari şi fiecare se manifestă conform educaţiei. Nu poţi să educi lumea“.

„Am încredere în băieţi că vor juca diseară şi vor câştiga partida“

Sorin Cârţu a vorbit apoi despre meciul din această seară, cu Astra, mărturisind că nu va merge la Giurgiu ca să elimine riscul infectării cu COVID-19. Conducătorul oltenilor a subliniat că are încredere mare în Cristiano Bergodi şi elevii acestuia.
UPDATE: meciul cu Astra Giurgiu a fost amânat!

„Să sperăm că vom avea succes. Să vedem cum se vor desfăşura lucrurile în continuare, pentru că se intensifică presiunea. Eu am încredere în băieţi că vor juca diseară şi vor câştiga partida, pentru a avea şanse mult mai mari la partida de luni. Este imperios necesar să câştigăm partida din această seară. Avem posibilitatea asta, suntem într-un moment bun şi băieţii au arătat că pot să facă acest lucru. Sper să ne avantajeze pe noi pauza trecută. Sper ca echipa să nu-şi fi ieşit din ritmul acela pe care l-am avut.

Acestea sunt timpurile pe care le trăim. Sunt momente în care vedeţi şi voi ce decizii se iau. Este inacceptabil ca, de când s-a dat drumul la campionatul ăsta, să ne conducă DSP-ul. În momentul în care s-a dat drumul la fotbal, trebuia să fie făcut totul pe o strategie a LPF-ului sau a FRF-ului. Nu mergi după reguli de laborator, pentru că aţi văzut şi voi ce se întâmplă. Eşti negativ şi treci pozitiv, apoi eşti pozitiv şi treci negativ etc.“, a punctat Sorin Cârţu.

„Cu jucătorii nu intră nimeni în contact“

Acesta a mărturisit că nu va face deplasarea la Giurgiu, ca să elimine orice risc de îmbolnăvire cu COVID-19:

„Nu mă duc la Giurgiu. Nu ne ducem nici la club, nu ne întâlnim. Clubul funcţionează cu un anumit număr de persoane, tot în ideea de a elimina riscurile. Eu nu am mai văzut jucătorii de vreo lună de zile. Că m-am întâlnit cu prietenii a fost un risc pe care mi l-am asumat, dar în niciun caz nu risc ceva la echipă. Cu jucătorii nu intră nimeni în contact. Ei sunt acolo doar cu antrenorii şi în rest nimeni nu are niciun fel de contact cu ei. Acum stau în cantonament până la sfârşit. Acestea sunt timpurile şi trebuie să te adaptezi“.

Chestionat în legătură cu CFR Cluj, Sorin Cârţu nu a dorit să comenteze pe tema vindecărilor miraculoase, dar a făcut glume pe seama penaltiului primit în meciul cu Botoşani.

„Nu comentez eu ce face CFR-ul şi DSP-ul. Nu am valenţe din astea biochimice, să judec cum pot fi testele sau din ce cauză se schimbă… Nu am văzut meciul, am văzut doar rezumatul. Am văzut penaltiul şi e o fază… Cred că sunt 1.323 de faze din astea într-un careu de fotbal. Dacă spectatorul are şansa să participe la un meci din ăsta şi îl arbitrează Avram, are şansa să vadă 1.323 de goluri. Sau poate se mai şi ratează din penaltiuri“, a spus oficialul Ştiinţei.

„Am scenariul meu în cap, care până acum, din păcate, s-a cam adeverit“

Sorin Cârţu a punctat că nu l-au surprins deloc ultimele evenimente şi a punctat că Universitatea Craiova nu are nevoie de niciun ajutor în lupta pentru titlu.

„Am scenariul meu în cap, care până acum, din păcate, s-a cam adeverit. Nu o să vi-l spun. L-am spus prietenilor mei şi ei ştiu şi cine este scenaristul principal. Din păcate, suntem la etapa pe care o prevăzusem şi vedem mai departe. Cel mai important lucru este ca echipa să aibă linişte şi să fie concentrată. Eu îmi menţin ideea că suntem la mâna noastră, aşa cum am fost în general.

Asta pentru că tot am vorbit înainte de ce a reprezentat Campioana unei mari iubiri, Craiova Maxima şi apoi echipa care a luat campionatul în 1991, cu Săndoi, Gică Popescu, Badea, Mănăilă…. Tot ce am făcut a fost pe forţe proprii, nu ne-a ajutat nimeni. Aşa că nici în momentul ăsta nu trebuie să căutăm ajutorul cuiva, ci trebuie să ne ajutăm singuri. Sunt bucuros de poziţia în care suntem. E cea mai bună din 2014, când echipa a promovat în Liga 1. În momnentul ăsta am speranţe mari pentru câştigarea campionatului“, a punctat Cârţu.

Sorin Cârţu: „O să-mi tatuez leuţul cu mingea la picior“

Întrebat ce extravaganţă e gata să facă în cazul câştigării titlului, Sorin Cârţu a spus:

„O să-mi tatuez leuţul cu mingea la picior, pe partea stângă. Şi cred că o să-i schimb sabia, o să-i pun o coroană deasupra. Oricum îl voi tatua şi dacă suntem campioni, şi dacă nu suntem. Despre titlu nu discutăm. Noi suntem pe principiul că trebuie să vorbim după de fiecare meci, să facem analize“.

Citeşte şi: S-a stabilit data de desfășurare a Campionatului European U19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 / Universitatea a liniștit-o pe Voluntari. Craiova,...

Universitatea Craiova s-a impus în partida susținută...

ȘTIRI GdS

Liga 1 / Universitatea a liniștit-o pe Voluntari. Craiova,...

Universitatea Craiova s-a impus în partida susținută sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu 2-1, în fața formației FC Voluntari. În urma...

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu 1-0. După succesul de la Alexandria, gruparea antrenată de Mario Găman s-a impus la limită,...

„U” Craiova – FC Voluntari, scor 2-1. Patru din...

Totu-i bine când se termină cu bine! Știința a bifat, în această seară, a patra victorie din tot atâtea meciuri în noul...

Motociclist din Sibiu, lovit de o mașină la Novaci

În urmă cu puțin timp, în localitatea Novaci a avut loc un eveniment rutier, iar polițiștii care au efectuat cercetarea la fața...

China anunţă represalii împotriva SUA, după interzicerea aplicaţiilor TikTok...

Guvernul chinez a anunţat sâmbătă că introduce un mecanism care îi va permite să restrângă activităţile companiilor străine, o măsură văzută în...

Operațiunea „Masca”, la final

Premierul Ludovic Orban a anunţat că a fost finalizată achiziţia de măşti de protecţie pentru persoanele aflate în situaţii materiale dificile şi...