16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMircea Lucescu a „rupt“ contractul cu Dinamo Kiev, apoi s-a răzgândit

Mircea Lucescu a „rupt“ contractul cu Dinamo Kiev, apoi s-a răzgândit

Update: Antrenorul român a revenit asupra deciziei la câteva ore, astfel că va merge în Ucraina să o antreneze pe Dinamo Kiev.

…..

Articol iniţial:

Mircea Lucescu ajunsese săptămâna trecută la un acord cu oficialii lui Dinamo Kiev, dar lucrurile au luat o întorsătură ciudată. „Il Luce“ urma să antreneze echipa patronată de magnatul Igor Surkis în următorii doi ani, cu un salariu de 3 milioane pe sezon. Mutarea nu a fost deloc apreciată de suporterii lui Dinamo Kiev şi nici de gloriile clubului, care îl identificau pe român cu rivala Şahtior Doneţk.

Astăzi, la patru zile de la parafarea înţelegerii, Mircea Lucescu a decis să plece de la Dinamo Kiev, cedând, probabil, presiunilor. Principalul motiv din spatele deciziei lui Mircea Lucescu este legat de fanii vicecampioanei din Ucraina, care au contestat continuu numirea antrenorului român din cauza trecutului său de la Șahtior Donețk.

„Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev. Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș. Am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray, la Beșiktaș sau de la Dinamo București, la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective. Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul“, se arată într-un comunicat trimis GSP.

Banii au fost ultima mea preocupare

Lucescu a subliniat ideea că nu l-au interesat banii celor de la Kiev şi că a acceptat provocarea pentru că îi era dor să revină în Ucraina.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare. Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale. Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, a transmis Mircea Lucescu.

„Am reușit! Lucescu nu se mai întoarce în Ucraina“

Ultrașii lui Dinamo Kiev, reprezentanţi ai grupării „Druzi Dynamo“, au reacționat imediat pe pagina de Facebook, după anunțul lui Mircea Lucescu.

„Din informațiile pe care le avem este foarte probabil ca Lucescu să nu se mai întoarcă în Ucraina. Nu ne vine să ne bucurăm încă, așa cum nu ne-a venit să credem nici când a fost numit în funcție, atunci când noi am fost primii care au dat vestea. Se pare că reacția ultrașilor și a fanilor a contat. Am reușit să apărăm onoarea clubului, în timp ce conducerea a arătat o completă lipsă de înțelegere a acestei situații“, au transmis fanii radicali ai lui Dinamo Kiev.

Citeşte şi: Alex Mitriță s-a calificat cu New York City în sferturile turneului „MLS is Back“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS