16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / Elvir Koljic, luat la întrebări de Liga Profesionistă de Fotbal

Liga 1 / Elvir Koljic, luat la întrebări de Liga Profesionistă de Fotbal

Liga Profesionistă de Fotbal l-a luat la întrebări pe Elvir Koljic în ultimul număr al „Buletinului Informativ“, publicat vineri. Astfel, „dragonul“ alb-albaștrilor a vorbit despre Universitatea Craiova, suporterii olteni și despre campionatul românesc.

Întregul material prezentat de LPF îl regăsiți integral mai jos.

„Craiova îmi pare un oraș care trăiește și respiră în totalitate pentru fotbal“

Elvir Koljic s-a născut 8 iulie 1995 la Valladolid, dar fotbalul l-a învățat în țara părinților, Bosnia. Produs al lui Maribor, a fost transferat de Universitatea Craiova în 2018. Evoluțiile lui în tricoul Științei l-au ajutat să facă pasul spre echipa națională, pentru care a adunat deja trei selecții. Din păcate, la ultima dintre ele s-a accidentat serios, fiind nevoit să stea luni bune la recuperare. Complet refăcut, uriașul de 1.92 m a redevenit aceeași spaimă a apărătorilor din CASA Liga 1.

Elvir, cum te-ai acomodat cu orașul, echipa și suporterii?

Craiova îmi pare un oraș care trăiește și respiră în totalitate pentru fotbal, de la cel mai mic copil până la cel mai în vârstă adult. Orașul este unul frumos, cu oameni primitori, iar de suporteri ați văzut și voi. Peste tot sunt alături de noi, indiferent de circumstanțe, și le mulțumim pentru toată dragostea lor.

Cu ce coleg te înțelegi cel mai bine?

Nu pot să nominalizez neapărat pe cineva individual, noi suntem o familie și în cantonamente și la meciuri și în afara dreptunghiului verde. Mă înțeleg cu toți foarte bine, dar pot spune că am o relație mai strânsă de prietenie cu Uros, care îmi este și coleg de cameră.

Cel mai bun portar, cel mai bun fundaș, cel mai bun mijlocaș și cel mai bun atacant din campionatul României?

Îmi este greu să nominalizez în parte, însă clar toți ar fi de la Universitatea. Avem multă calitate individuală, dar atuul nostru principal este forța grupului, îmbinată cu puterea suporterilor noștri.

Dar cel mai bun jucător bosniac?

Fără să ezit, Edin Dzeko. Suntem și colegi la echipa națională a Bosniei, încerc să iau cât mai multe din calitățile sale, pentru că este un fotbalist incredibil. Sper să ne revedem curând la echipa națională.

Descrie-i pe suporterii Științei în trei cuvinte…

(Zâmbește) Unici, spectaculoși, inimoși.

Citește și: Liga 1 / Și Poli Iași a fost „atinsă“ de Covid-19. Meciul cu Clinceni, amânat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS