14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBotoșani – Universitatea Craiova | Bergodi: Ne dorim cu toții să câștigăm acest meci!

Botoșani – Universitatea Craiova | Bergodi: Ne dorim cu toții să câștigăm acest meci!

-

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FC Botoșani, programată duminică, de la ora 19.30, în Moldova. Confruntarea contează pentru etapa 8 din play-off-ul Ligii 1, iar gruparea din Bănie are nevoie de victorie ca să-și păstreze prima poziție.

„Băieții mei trebuie să-și controleze emoțiile“

Strategul Științei a subliniat că FC Botoșani este o echipă bună și că misiunea va fi dificilă, dar crede că alb-albaștrii pot contabiliza toate cele trei puncte.

„Va fi un meci foarte greu. Echipa Botoșaniului este foarte bună, are jucători de viteză, cu gabarit, cu forță. A demonstrat asta pe teren că joacă un fotbal plăcut. E un teren greu de jucat acolo, pe care Craiova nu a câștigat deloc. Eu cred că va fi un joc frumos. Nu este o presiune în plus, astea sunt statisticile, dar e clar că va fi un meci greu. Nu am câștigat niciodată acolo, dar fiecare meci are istoria lui. Ne dorim cu toții să câștigăm acest meci. Mergem la Botoșani foarte motivați“, a spus Bergodi.

„Vom vedea cum va arăta primul unsprezece. Am un lot foarte bun și de când am venit am spus asta. S-a văzut că au jucat foarte des anumiți jucători, dar nu pentru că nu am încredere și în ceilalți. Încerc să fac alegerile cele mai potrivite. Dar cine a intrat până acum a jucat foarte bine și m-a mulțumit. Am un grup bun și nu am niciun fel de problemă dacă lipsește un jucător sau altul. Cine intră vrea să dea un randament bun, să ajute. Suntem o echipă foarte unită în acest moment“, a completat tehnicianul italian.

Bergodi nu este foarte interesat de rezultatul meciului FCSB – CFR Cluj

Cristiano Bergodi nu adorit să comenteze atacurile lui Dan Petrescu la adresa Craiovei. El a punctat totodată că nu este foarte interesat de rezultatul meciului din seara aceasta, dintre FCSB și CFR Cluj, chiar dacă este posibil ca Universitatea să piardă primul loc temporar. Bergodi spune că o victorie la Botoșani „reglează“ clasamentul, iar pentru asta „leii“ trebuie să știe să-și controleze trăirile.

„Nu comentez atacurile la adresa noastră. În acest moment nu vreau să pierd energie mentală, pentru a-i răspunde unui coleg, pe care îl stimez foarte mult (Dan Petrescu – n.r.). Nu se știe în acest moment dacă este un avantaj că CFR Cluj joacă înaintea noastră. Presiunea este pe toată lumea. Nu mă interesează foarte mult acest aspect, pentru că am văzut jucătorii mei că sunt concentrați și motivați. În timpul meciului apar emoțiile pentru fiecare echipă și ăsta este un aspect important. Când intră pe teren băieții mei trebuie să-și controleze emoțiile“, a explicat antrenorul liderului.

„Nu sunt un magician să știu ce se întâmplă în această seară la meciul FCSB – CFR Cluj. Noi trebuie să ne focusăm pe ceea ce trebuie să facem pe teren. Noi depindem de noi în acest moment! E meritul băieților că suntem pe primul loc, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, modești și umili. Nu ar trebui să conteze dacă va câștiga CFR la FCSB, pentru că mâine putem să revenim pe primul loc. În acest moment meciul de la Botoșani este cel mai important. Cred că meciul decisiv va fi ultimul, cu CFR“, a încheiat Cristiano Bergodi.

Liga 1, play-off – etapa 8:

Vineri, 17 iulie: Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu 0-4.
Sâmbătă, 18 iulie – ora 21.00: FCSB – CFR Cluj.
Duminică, 19 iulie – ora 19.30: FC Botoșani – Universitatea Craiova.

Clasament:

1.„U“ Craiova 41 puncte (golaveraj 14-11)
2.CFR Cluj 40 (11-6)
3.Astra 33 (12-8)
4.Botoșani 29 (6-8)
5.FCSB 28 (12-12)
6.Mediaș 25 (4-14)

Citește și: Liga 1 / Gaz Metan Mediaş – Astra Giurgiu 0-4. A dat gol și Ioniță!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS