12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLaLiga / Real Madrid, campioană a Spaniei pentru a 34-a oară

LaLiga / Real Madrid, campioană a Spaniei pentru a 34-a oară

Real Madrid a cucerit, joi seară, al 34-lea său titlu de campioană a Spaniei. Izbânda a venit după ce „galacticii“ au învins-o pe Villarreal cu scorul de 2-1, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 37-a, penultima a sezonului din LaLiga.

Real a obţinut primul său titlu din 2017 încoace, întrerupând hegemonia rivalei FC Barcelona.

Madrilenii s-au impus graţie „dublei“ reuşite de atacantul francez Karim Benzema (’29,’ 77 – penalti), în timp pentru oaspeţi a punctat Iborra (’83). Internaţionalul român de tineret Andrei Raţiu a fost rezervă la Villarreal.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (’84, Lucas), Varane, Ramos, Mendy – Modric (’85, Isco), Casemiro, Kroos (’85, Valverde) – Rodrygo (’62, Junior Vinicius), Benzema, Hazard (’62, Asensio). Antrenor: Zinedine Zidane.

Villarreal: Asenjo – Mario Gaspar, Chakla, Torres, Quintilla – Morlanes (’63, Iborra), Zambo Anguissa (’82, Trigueros) – Pena (’46 Bruno), Chukwueze (’46, Ontiveros), Gomez – Moreno. Antrenor: Javier Calleja.

Echipa antrenată de Zinedine Zidane are acum şapte puncte avans faţă de FC Barcelona, învinsă surprinzător pe teren propriu de Osasuna Pamplona cu scorul de 2-1. Jose Arnaiz (’16) şi Roberto Torres (’90+4) au marcat pentru oaspeţi. Golul catalanilor a fost înscris de Lionel Messi (’62), din lovitură liberă. Osasuna a jucat cu un om mai puţin din min. 77, când a fost eliminat Enric Gallego.

Zidane: Sunt cel mai fericit om

Antrenorul francez Zinedine Zidane a afirmat că este „cel mai fericit om“.

„Este o victorie enormă. Aţi trăit-o împreună cu mine. A fost complicat, a fost un campionat foarte complicat de câştigat. Dar am crezut cu tărie, am muncit din greu, pentru că eu cred în ceea ce fac. Am pus la punct lucruri, am crezut, şi jucătorii în mod special. Sunt fericit pentru ei. Sunt cel mai fericit om în seara asta. Poate nu sunt foarte expresiv, dar în interiror, sunt foarte fericit“, a spus Zidane.

„LaLiga a fost foarte dificil de câştigat şi am spus mereu că nimic nu este încă câştigat. Dar astăzi da, este câştigat, deci pot să am cel mai frumos zâmbet. Nu sunt mai bun antrenor decât jucător. Nu, nu deloc. Sunt patru ani de când sunt antrenor, iar jucător am fost 20 de ani, deci este incomparabil. Ce va fi pe mai departe ca antrenor, vom vedea“, a adăugat Zidane.

Real Madrid va sărbători titlul la Valdebebas

Real Madrid nu va efectua vizita clasică la primăria Madridului şi sediul Comunităţii Madrid după ce a câştigat al 34-lea titlu de campioană a Spaniei. Sărbătorirea titlului se va celebra la baza sportivă a clubului din Valdebebas, informează Agerpres.

Pandemia de coronavirus a împiedicat manifestările obişnuite ale madrilenilor de celebrare a titlului naţional. Astfel, fanii s-au conformat apelurilor clubului şi ale primăriei şi nu au ieşit, joi, în masă pentru a sărbători ca de obicei triumful în Paţa Cibeles. Dar mulţi au trecut cu maşinile pe lângă celebra fântână, claxonând pentru a-şi manifesta bucuria.

La festivităţile de la Ciudad Real Madrid vor asista printre alţii preşedinta Comunităţii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida şi preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez.

Citeşte şi: Botoşani – Universitatea Craiova / Nae Ungureanu: Eu cred foarte mult în echipă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS