12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FCSB / Mihai Bălaşa este apt! Pe cine preferă Cristiano Bergodi?

„U“ Craiova – FCSB / Mihai Bălaşa este apt! Pe cine preferă Cristiano Bergodi?

Veşti bune pentru suporterii Universităţii Craiova în perspectiva derbiului cu FCSB: Mihai Bălaşa este apt!

Accidentat în timpul încălzirii de dinaintea meciului de la Mediaş, cu Gaz Metan, Mihai Bălaşa a fost înlocuit cu Uros Cosic în defensivă. Fundaşul Ştiinţei, originar din Târgovişte, a profitat de cele trei zile de pauză urmate după jocul din Ardeal şi s-a odihnit. Apoi staff-ul tehnic şi cel medical au decis să-l menajeze în primele două zile de antrenament, susţinute în Lunca Jiului, favorizând refacerea şi recuperarea lui. Astfel, Mihai Bălaşa s-a antrenat marţi în sala de forţă, iar miercuri s-a pregătit separat, apelând doar la alergări şi pase cu mingea.

De astăzi însă totul a reintrat în normal. Apărătorul de 25 de ani şi 1.86 metri a participat la întreaga şedinţă de pregătire comandată de Cristiano Bergodi. Aceasta a cuprins elemente tehnico-tactice, fiind vizate combinaţiie pe spaţii reduse, dar s-au exersat în special fazele fixe.

Mihai Bălaşa sau Uros Cosic?

Revenirea lui Mihai Bălaşa în primul unsprezece al Universităţii Craiova pentru meciul cu FCSB depinde acum doar de antrenorul Cristiano Bergodi. Decizia nu este atât de uşoară pe cât pare, pentru că şi Uros Cosic s-a pregătit foarte bine şi îşi aşteaptă rândul. Mai mult, evoluţia sârbului din meciul de la Mediaş a fost una foarte bună. El s-a achitat de sarcinile defensive şi, în plus, a oferit şi pasa decisivă la golul lui Vali Mihăilă.

Pentru postul de fundaş central mai candidează, dar cu şanse reduse, şi Florin Gardoş. În tot acest timp, Stephane Acka nu prea are cum să-şi piardă locul din primul 11.

Mihai Bălaşa a evoluat 1760 de minute în acest sezon pentru Universitatea Craiova, izbutind 3 goluri (cu Viitorul şi Voluntari – acasă şi Iaşi – deplasare). Bălaşa este sub contract cu gruparea din Bănie până în 2023 şi este cotat de Transfermarkt la 950.000 de euro.

La rândul său, Uros Cosic (27 de ani, 1.87 metri) a bifat 1072 de minute în această ediţie. Sârbul a marcat un gol, pecetluind victoria Ştiinţei de acasă, cu 3-1, în faţa lui Mediaş, din returul campionatului regulat. Uros Cosic are contract cu Universitatea până în 30 iunie 2022 şi este evaluat de Transfermarkt la 475.000 de euro.

„U“ Craiova porneşte favorită în meciul cu FCSB

Duelul Universitatea Craiova – FCSB este programat duminică, de la ora 21.00 (live text pe gds.ro), pe stadionul „Ion Oblemenco“. Derbiul acesta contează pentru etapa 7 din play-off-ul Ligii 1, iar Ştiinţa îl abordează din postura de lider.

Clasamentul play-off-ului în momentul de faţă se prezintă astfel: 1. „U“ Craiova 38 puncte (golaveraj 12-10), 2. CFR Cluj 37 (9:6), 3. Astra Giurgiu 29 (8-8), 4. FCSB 28 (11-10), 5. FC Botoșani 28 (6-8), 6. Gaz Metan Mediaș 25 (4-8).

Ştiinţa porneşte favorită conform caselor de pariuri. Acestea oferă astăzi o cotă de 1.75 pentru victoria alb-albaştrilor, 3.85 pentru o remiză şi 4.75 pentru un succes al FCSB-ului.

Citeşte şi: „U“ Craiova – FCSB / O să fie vai de poarta ta, Vlăduţ!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS