15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FCSB / Ionuţ Stancu: Universitatea se poate impune în faţa oricărui adversar!

„U“ Craiova – FCSB / Ionuţ Stancu: Universitatea se poate impune în faţa oricărui adversar!

-

Ionuţ Stancu se afă în cărţi pentru preluarea postului de antrenor principal al „satelitului“ Universităţii Craiova. El nu a fost încă numit, aşa cum s-a vehiculat în mediul online. GdS l-a contactat telefonic pe Ionuţ Stancu şi a discutat cu fostul secund al lui Adrian Iencsi şi despre derbiul cu FCSB, de duminică seară.

GdS: Oficial, eşti noul antrenor al echipei secunde a clubului Universitatea Craiova?

Ionuţ Stancu: Am avut o discuţie şi cu Ovidiu (Costeşin – n.r.) şi, deocamdată, eu, împreună cu Mugur Guşatu şi Nelu Petrişor, facem antrenamente cu circa 36 de jucători ai Universităţii Craiova. Noi trei pregătim echipa a doua. Nu s-a luat nicio hotărâre în privinţa antrenorului principal. Când o să se ia decizia, vedem. Eu sunt acasă, la Craiova, şi sunt la dispoziţia clubului. O să vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare, ce decizii se vor lua, şi atunci putem să vorbim şi alte lucruri, cu amănunte.

GdS: Acum pregătiţi practic juniorii U19 şi alţi jucători veniţi în probe, nu?

Ionuţ Stancu: Exact! Pregătim jucătorii tineri, de perspectivă, pentru echipa mare, pentru că ăsta-i obiectivul „satelitului“. Îi pregătim fizic după programul conceput de preparatorul Cornel Blejan. Noi lucrăm după o structură şi o metodologie de antrenament apropiată de cea a primei echipe a clubului. Asta pentru că fiecare dintre ei, la un moment dat, o să trebuiască să facă pasul la echipa mare.

„Neavând sprijinul publicului, o să fie poate puţin mai greu“

GdS: Aş vrea să te întreb şi de meciul de duminică, cu FCSB. Cum îl prefaţezi?

Ionuţ Stancu: Este un derbi al campionatului. FCSB este o echipă bună, dar Universitatea se poate impune în faţa oricărui adversar. Neavând sprijinul publicului, o să fie poate puţin mai greu, dar, la cum am văzut că decurg lucrurile la echipă, cred că vor reuşi un rezultat foarte bun.

GdS: Mulţi spun că o victorie ar asigura în mare parte locul 1, dar sunt şi voci care susţin că la o înfrângere Craiova nu ar mai putea reveni apoi pe prima poziţie. Cum vezi lucrurile?

Ionuţ Stancu: Universitatea nu a plecat oricum cu prima şansă la începutul acestui play-off. Tot ce a realizat s-a datorat faptului că este o echipă bună, omogenă, unită, care a ştiut să se sacrifice în multe momente. Trebuie să recunoaştem că a avut şi puţină şansă în anumite meciuri. Dar şansa a venit pe fondul unui joc bun al echipei. Asta dă încredere tuturor susţinătorilor Universităţii Craiova că această echipă poate să câştige campionatul, inclusiv mie.

„Îmi doresc să văd un oraş întreg pe stradă, sărbătorind câştigarea titlului“

GdS: Ce înseamnă un titlul pentru oraş? Cum crezi că vor sărbători fanii?

Ionuţ Stancu: Impactul o să fie mult mai mare decât la câştigarea Cupei României. Atunci, publicul nu era obişnuit cu câştigarea de trofee. Acum, cred că va fi mult mai bine şi va fi şi mai aproape de echipă. Îmi doresc să văd un oraş întreg pe stradă, sărbătorind câştigarea titlului de către Universitatea Craiova. Ar fi o mândrie pentru tot ceea ce înseamnă fotbalul în Oltenia şi nu numai, pentru că Universitatea are mulţi susţinători şi în afara Olteniei. Un titlu ar apropia şi mai mult oamenii de echipă. Generaţia nouă nu mai ştie ce s-a întâmplat în istoria depărtată a clubului, n-a mai avut repere, idoli… În momentul actual, Universitatea Craiova crează idoli, le dă oportunităţi şi speranţe tinerilor care vor să se apuce de acest sport.

GdS: Aş vrea să te întreb şi de rivala CFR Cluj. Au fost şi acolo zile tumultuoase, cu probleme interne. Crezi că se va mai împiedica până la meciul direct şi astfel nu o să mai jucăm cu presiune în ultima etapă?

Ionuţ Stancu: CFR Cluj este o echipă puternică şi bine organizată din toate punctele de vedere. Au un antrenor cu foarte mare experienţă, care ştie să gestioneze şi situaţiile de criză din jurul echipei şi din vestiar. Am lucrat cu Dan Petrescu şi vă spun că este un antrenor foarte abil şi capabil, deci va fi greu.

Citeşte şi: „U“ Craiova – FCSB / O să fie vai de poarta ta, Vlăduţ!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tineri amendați pentru că au dat jos un banner...

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizați,...

ȘTIRI GdS