12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / Justin Ştefan: Jucătorii de la Dinamo şi Botoşani vor fi retestaţi pentru COVID-19

Liga 1 / Justin Ştefan: Jucătorii de la Dinamo şi Botoşani vor fi retestaţi pentru COVID-19

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, astăzi, că jucătorii echipelor Dinamo şi FC Botoşani, unde s-au înregistrat primele cazuri pozitive de coronavirus din fotbalul românesc, vor fi retestaţi la mijlocul acestei săptămâni. După aflarea rezultatelor pot să primească sau nu acceptul din parte direcţiilor de sănătate publică de a reporni activitatea.

„Pentru ambele cluburi este aplicată aceeaşi regulă, izolare 7 zile. Apoi retestare şi dacă testul este negativ primesc autorizare pentru revenire la locul de muncă. La mijlocul săptămânii se vor face testările. E clar că e posibil ca ambele echipe să spună că nu s-au antrenat şi să mai ceară câteva zile suplimentare. E greu de crezut că Dinamo va juca în weekend. Dar e posibil ca meciul lui CFR Cluj cu Botoşani să-l împingem pe luni-marţi, să vedem“, a declarat Ştefan, pentru Agerpres.

„Nu ne facem probleme că nu putem să ducem campionatul până la final“

Oficialul LPF a precizat că este posibil ca apariţia cazului pozitiv de coronavirus la Dinamo să decaleze finalul campionatului:

„Important este ca toţi jucătorii să fie izolaţi, pentru a nu se crea un focar. Aceste cazuri poate îngreunează un pic play-out-ul, dar deocamdată nu ne facem probleme că nu putem să-l ducem până la final. Poate doar să ducem închiderea sezonului un pic mai încolo. Am vorbit şi cu deţinătorul drepturilor TV, discutăm pe marginea unui termen pentru o nouă tranşă de plată. Să se aşeze lucrurile într-o stare normală“.

Reamintim că joi, cu o zi înaintea reluării Ligii 1, au fost confirmate trei cazuri de infectare cu COVID-19. Unul la un angajat al clubului Dinamo şi două la FC Botoşani, medicul echipei şi un jucător. Acestea au condus la suspendarea meciurilor celor două formaţii, cu Chindia Târgovişte, respectiv Universitatea Craiova.
Loturile echipelor Dinamo şi FC Botoşani au intrat în izolare. Direcţiile de Sănătate Publică au deschis anchete epidemiologice.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS