9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAZ Alkmaar vrea locul lui Ajax Amsterdam în Liga Campionilor

AZ Alkmaar vrea locul lui Ajax Amsterdam în Liga Campionilor

Clubul AZ Alkmaar a adresat o scrisoare Uniunii europene de fotbal (UEFA) pentru a-i cere să inverseze decizia Federaţiei olandeze (KNVB) de atribuire a locului direct calificativ în faza grupelor Ligii Campionilor formaţiei Ajax Amsterdam, informează L’Equipe, citat de Agerpres.

Înainte de oprirea campionatului olandez, cele două echipe aveau acelaşi număr de puncte. Ajax, la care evoluează mijlocaşul român Răzvan Marin, se afla pe primul loc în clasament, graţie golaverajului superior. Conducătorii lui AZ Alkmaar consideră însă că gruparea lor trebuia să fie cea mai bine clasată. Asta pentru că a câştigat ambele confruntări cu Ajax din actuala ediţie a Eredivisie. A fost 1-0 în tur şi 2-0 în retur. În aceste condiţii, clubul din Alkmaar s-a adresat UEFA, în speranţa că forul continental va inversa decizia KNVB.

Federaţia olandeză a anunţat, însă, că această scrisoare „nu va schimba nimic“ în privinţa deciziei sale.

„UEFA ne-a prevenit, iar noi am informat clubul AZ că asta nu va schimba nimic“, a declarat purtătorul de cuvânt al Federaţiei olandeze de fotbal, Jaap Paulsen.

„Am decis locurile calificative pentru competiţiile europene bazându-ne pe trei criterii: transparenţă, obiectivitate şi spirit sportiv. Păstrăm aşadar clasamentul, iar Ajax rămâne pe primul loc“, a adăugat Paulsen.

Citește și: Mirko Pigliacelli: Nu am văzut oamenii să poarte mască. Mi-e frică!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS