11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalConducerea Seriei A vrea condiţii mai puţin restrictive din partea guvernului

Conducerea Seriei A vrea condiţii mai puţin restrictive din partea guvernului

Conducerea Liga Serie A a cerut vineri guvernului italian condiţii mai puţin restrictive pentru reluarea campionatului intern de fotbal. Oficialii fotbalului au afirmat că măsurile impuse în prezent sunt „dificil de îndeplinit“, a scris EFE, citată de Agerpres.

Reprezentanţi ai Liga Serie A, ai Federaţiei italiene de fotbal, ai Federaţiei medicilor sportivi din Italia s-au întâlnit în cursul zilei pentru a discuta pe marginea reluării meciurilor întrerupte de pandemia de coronavirus în luna martie. S-au găsit alternative pentru pregătirea echipelor.

„Am discutat puncte ale protocolului dorit de guvern ce sunt dificil de respectat. Am trimis, la rândul nostru, guvernului, puncte de vedere. A existat un acord general cu privire la punctele finale, pentru a garanta reluarea activităţilor echipelor în condiţii de siguranţă deplină“, se arată într-un comunicat al Liga Serie A.

Conform sursei citate, cluburile consideră că cel mai greu punct de respectat este intrarea unei echipe în carantină, timp de 15 zile, dacă se depistează vreun caz de coronavirus în timpul pregătirilor.

Serie A s-ar relua pe 13 iunie

Campionatul de fotbal al Italiei, întrerupt din cauza pandemiei, „se va relua 99% pe 13 iunie“, a anunţat preşedintele Comitetului olimpic italian (CONI), Giovanni Malago.

„În proporţie de 99% Serie A se va relua pe 13 iunie. Mi se pare că se face tot posibilul pentru a reîncepe. Cât despre posibilitatea să se încheie, trebuie să ai un glob de cristal şi aceasta este părerea mea. Este un adevărat risc, însă pentru Serie A primul şi singurul obiectiv este să reînceapă. Aceasta e o mentalitate pe care eu nu o am, poate e un fapt cultural. Cred însă că în viaţă, chiar dacă eşti convins şi hotărât, trebuie să ai întotdeauna o alternativă. Altfel rişti să compromiţi o situaţie deja foarte complexă“, a declarat preşedintele CONI.

Adunarea generală a cluburilor din Serie A anunţase miercuri că doreşte reluarea campionatului pe data de 13 iunie. Competiţia a fost întreruptă pe 9 martie din cauza pandemiei. 

Citește și: Casa lui Cârțu, vandalizată de suporterii lui FCU. Vezi reacția lui „Sorinaccio“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS