8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMinistrul Sportului, Ionuț Stroe, a precizat când va putea fi reluată Liga 1

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a precizat când va putea fi reluată Liga 1

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a susținut astăzi o conferință de presă în care a venit cu noi precizări despre reluarea Ligii 1 la fotbal.

„Nu văd niciun fel de motiv ca echipele să dramatizeze că două săptămâni sau o lună de zile vor sta în cantonament. Nu vreau să risc în a avansa o dată vizavi de reluarea Ligii 1 la fotbal. Pe data de 20 iulie ar trebui să finalizăm competițiile interne pentru a ne trimite echipele în competițiile europene. Îndată ce vom reporni antrenamentele, așa că puteți anticipa răspunsul meu privind reluarea Ligii 1. Până la data de 1 iunie, sau chiar 25 mai, o să știm dacă putem relua competițiile. Nu fac referire doar la Liga 1, ci la toate competițiile care ne vor solicita acest lucru. Vom putea avansa un calendar“, a precizat craioveanul Ionuț Stroe.

Reguli stricte în cantonamentele echipelor

Ionuț Stroe a subliniat faptul că măsurile sanitare luate de către cluburi trebuie să fie ca la carte.

„La bazele sportive trebuie să se facă un control, să se măsoare temperatura la intrare. Sportivii să fie trecuţi într-un tabel la intrare, iar accesul trebuie să fie permis în funcţie de capacitatea complexului sportiv pe baza unor programări prealabile. Deplasarea de la şi către locul de deplasare trebuie să se facă respectând măsurile de protecţie generală. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri de igienizare“, a spus ministrul Sportului.

Ionuț Stroe a vorbit și despre tenisul de câmp

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a făcut referiri și la tenisul de câmp.

„Proba de simplu a tenisului va avea câteva chestiuni clare. Pe un teren de tenis e permis accesul a cel mult trei participanți. Nu e permis accesul copiilor de mingi, nici schimbarea terenului. Jucătorii vor trebui să-și marcheze propriile mingi și să le folosească doar pe acestea la serviciu. Toate echipamentele sportive trebuiesc dezinfectate. Echipamentul trebuie pus în pungi speciale“, a explicat Stroe.

„Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive. O vom face, dar gradual, cu maximă precauție. Am studiat modele similare din Uniunea Europeană și vă pot asigura că totul e calculat, anticipat, pentru că nu-mi plac lucrurile făcute la mica înțelegere. Ne dorim să avem un echilibru. Am pregătit împreună cu Ministerul Sănătății cadrul în care se va practica sport după 15 mai. Acest cadru va fi actualizat din două în două săptămâni. Vom crea la MTS un grup din profesioniști din domeniul sportului pentru a face aceste actualizări și pentru a găsi soluții. Sperăm ca evoluția epidemiei să fie pozitivă și, progresiv, să repornim toate disciplinele sportive“, a completat Ionuț Stroe.

Citește și: Alex Băluță a susținut primul amical de la reluarea pregătirilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS