14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSuporterii englezi ar putea aştepta câteva luni pentru a reveni pe stadioane

Suporterii englezi ar putea aştepta câteva luni pentru a reveni pe stadioane

Este posibil ca suporterii să fie nevoiţi să aştepte câteva luni înainte de a se întoarce pe stadioane, în condiţiile în care lumea încă se confruntă cu actuala pandemie de coronavirus, a anunţat preşedintele Federaţiei engleze de fotbal (FA), Greg Clarke.

Într-o scrisoare adresată săptămâna trecută consiliului de conducere al FA şi dată publicităţii astăzi, Clarke a afirmat că „este greu de prevăzut ca mulţimile de fani – care sunt elementul vital al fotbalului – să poată reveni la meciuri prea curând“.

Există riscul să se joace fără spectatori și sezonul viitor

Premier League are în vedere disputarea celor nouă etape rămase din sezonul 2019-2020 cu porţie închise. Există însă riscul ca și întregul sezonul 2020-2021 să se joace fără fani în tribune.

„Realitatea este că pur şi simplu nu ştim cum vor decurge lucrurile. Însă, cu distanţarea socială în vigoare pentru o anumită perioadă, va trebui să facem faţă unor schimbări substanţiale la nivelul întregului ecosistem al fotbalului. De exemplu, este greu de prevăzut ca mulţimile de fani – care sunt elementul vital al fotbalului – să poată reveni la meciuri prea curând“, a explicat oficialul englez, citat de Agerpres.

Sănătatea este pe primul loc

Preşedintele FA a precizat, totodată, că „o mare cantitate de muncă“ este depusă în încercarea de finalizare a actualului sezon.

„Protejarea NHS (serviciul public britanic de sănătate) trebuie să rămână prioritatea noastră. Vom continua să urmăm recomandările guvernului, lucrând împreună cu toate părţile interesate din interiorul fotbalului pentru a evalua orice potenţială repornire“, a punctat Greg Clarke.

Citește și: Valentin Mihăilă, monitorizat de Zenga! Cârțu spune că nu pleacă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS