18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalChelsea nu reduce salariile jucătorilor, dar îi îndeamnă să facă donaţii

Chelsea nu reduce salariile jucătorilor, dar îi îndeamnă să facă donaţii

Clubul englez Chelsea a anunţat că nu va reduce salariile fotbaliştilor săi, cum a recomandat Premier League. În schimb i-a îndemnat pe jucători să facă donaţii organizaţiilor angajate în lupta împotriva noului coronavirus, informează Agerpres.

„(…) consiliul de administraţie le-a cerut mai degrabă jucătorilor să-şi axeze eforturile pe susţinerea unor cauze caritabile“, a afirmat Chelsea într-un comunicat.

Mai multe cluburi, în primul rând Arsenal, Southampton, West Ham şi Watford, au anunţat în ultimele luni că au ajuns la un acord cu jucătorii lor pentru reducerea salariilor sau amânarea plăţii acestora.  Asta în contextul dificultăţilor financiare provocate de oprirea competiţiilor din cauza pandemiei.

Potrivit presei engleze, iniţial Chelsea luase în calcul tăierea cu circa 10% a salariilor, mult mai puţin decât reducerea de 30% recomandată de Premier League.

Chelsea a indicat că au avut loc discuţii între consiliul de administraţie şi jucători.

„Suntem recunoscători echipei că şi-a îndeplinit rolul ajutând clubul în activităţile sale comunitare şi caritabile, mai ales prin intermediul #PlayersTogether care susţine NHS (Serviciul naţional de sănătate britanic – n. r.)“, a precizat gruparea de pe „Stamford Bridge“.

Această operaţiune, lansată de jucătorii din Premier League la începutul lunii, vizează colectarea şi distribuirea de fonduri pentru organizaţiile caritabile care susţin NHS.

Chelsea a decis să nu-şi trimită salariaţii nejucători în şomaj tehnic suportat de stat, după ce Liverpool, Tottenham sau Bournemouth au renunţat la această măsură din cauza reacţiilor stârnite.

Citește și: Istvan Kovacs: În 2020 nu vom mai avea spectatori pe stadioane!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS