10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCampionatul Austriei s-ar putea relua în luna mai

Campionatul Austriei s-ar putea relua în luna mai

Reluarea campionatului de fotbal al Austriei la mijlocul lunii mai, fără spectatori, nu este exclusă în aceste momente. Anunțul a fost făcut joi de către reprezentanţii Bundesligii. Totodată, aceștia au subliniat faptul că numeroase detalii rămân de pus la punct în contextul pandemiei de coronavirus.

Guvernul a precizat că toate cluburile din prima ligă ar putea să îşi reia antrenamentele săptămâna viitoare, cu efective reduse, de şase jucători maximum în acelaşi timp.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, preşedintele Bundesligii austriece, Christian Ebenbauer, a evocat posibilitatea încheierii campionatului până la finalul lunii iunie.

„Probabilitatea să jucăm din nou în campionat la mijlocul lunii mai este încă dificil de evaluat. Nu cunoaştem încă toate datele cheie. Consider că este posibil să reluăm meciurile la mijlocul lui mai’‘, a afirmat Ebenbauer.

Austria este una dintre primele ţări europene care a relaxat, săptămâna aceasta, câteva restricţii luate în lupta cu pandemia de coronavirus, după o reducere a numărului de infectări pe teritoriul său.

Zece etape au rămas de jucat în prima divizie austriacă. LASK Linz este lider, cu un avans de trei puncte faţă de campioana ultimilor şase ani, RB Salzburg.

Citește și: Universitatea Craiova a remizat în debutul campionatului de FIFA 20

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS