7.9 C
Craiova
sâmbătă, 2 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSurprize, surprize: jucătorii lui Arsenal refuză reducerile salariale

Surprize, surprize: jucătorii lui Arsenal refuză reducerile salariale

Jucătorii echipei engleze Arsenal Londra refuză reducerile salariale propuse de conducerea clubului, pentru a face faţă efectelor crizei generate de pandemia de coronavirus, informează presa britanică.

Potrivit cotidianului The Telegraph, citat de Agerpres, cei mai importanţi jucători ai „tunarilor“ nu sunt dispuşi să facă niciun sacrificiu financiar. Ei au refuzat categoric tăierile salariale, în ciuda mai multor demersuri în acest sens ale responsabililor lui Arsenal.

Ziarul englez scrie că oficialii grupării de pe „Emirates Stadium“ le-au cerut jucătorilor să accepte o scădere salarială de 12,5% pentru următoarele 12 luni. Le-au oferit totodată posibilitatea ca aceştia să recupereze diferenţa dacă vor semna noi contracte cu Arsenal sau în momentul în care vor fi vânduţi altor cluburi.

The Telegraph precizează, totodată, că reducerea salarială ar scădea la 7,5% în cazul în are Arsenal s-ar califica în Europa League şi va fi anulată definitiv de o eventuală calificare în Liga Campionilor.

Clubul ar scuti 25 de milioane de lire sterline

Clubul avea nevoie de o majoritate de aproximativ trei sferturi din echipă pentru ca propunerea să fie acceptată. Nu a reuşit să se apropie de acest procent până acum, deşi nu a existat o respingere totală a acordului. Unii jucători sunt de acord cu reducerile salariale. Se prefigurează organizarea unui vot luni după-amiază.

Reducerea de 12,5% ar fi echivalentul a aproximativ 25 milioane de lire sterline. Ar fi o economie binevenită pentru un club care plăteşte anual salarii de 230 milioane de lire sterline. Un cost care a fost descris de directorul clubului Arsenal, Josh Kroenke, fiul acţionarului majoritar al clubului, Stan Kroenke, drept „o factură a salariilor demnă de Liga Campionilor pentru un buget de Europa League“.

Citește și: EXCLUSIV / Paul Răducan, despre pregătirea de „criză“: „Acum se vede mâna antrenorului!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS