1 C
Craiova
joi, 25 februarie, 2021
Știri de ultima oră Sport Fotbal Premier League anunță pierderi uriașe în cazul „înghețării“ sezonului

Premier League anunță pierderi uriașe în cazul „înghețării“ sezonului

Responsabilii primei ligi engleze de fotbal au respins acuzaţia că nu ar fi solidari pe plan financiar în faţa pandemiei de coronavirus. Au precizat că Premier League va înregistra pierderi uriaşe în cazul în care sezonul nu se va relua, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, preşedintele Comisiei însărcinate cu sportul din cadrul Camerei Comunelor, Julian Knight, a scris guvernului pentru a solicita o taxă care să fie impusă cluburilor din Premier League, considerând că acestea nu se implică suficient în actuala criză generat de Covid-19.

Marţi seara, directorul general al primei ligi engleze, Richard Masters, i-a răspuns în mod direct, prin intermediul unei scrisori.

„Impactul financiar este important pentru sectorul nostru“, a precizat Masters, estimând că pierderile vor fi „de cel puţin un miliard de lire sterline (1,13 miliarde euro)“, dacă actuala ediţie a campionatului Angliei nu va fi dusă până la capăt.

Vor să ajute și echipele din eșalonul secund

În ciuda acestei eventualităţi, Masters a anunţat că toate cluburile s-au pus de acord pentru a avansa 125 milioane de lire (140 milioane euro) diviziilor inferioare ale fotbalului englez, pentru a evita ca echipele respective să între în faliment.

El a anunţat, totodată, o donaţie de 20 milioane de lire (22 milioane euro) către National Health Service (NHS), sistemul de sănătate publică din Marea Britanie, care luptă împotriva epidemiei de Covid-19.

Richard Masters a evocat şi scăderea salariilor, de ordinul a 30 de procente, pentru jucători. Cluburile s-au pus de acord pentru a-i consulta pe fotbalişti şi a le propune această reducere a remuneraţiei lor anuale. O propunere cu care sindicatul jucătorilor nu este însă de acord, aşa cum a anunţat deja.

În privinţa deciziei anumitor cluburi de a recurge la şomajul parţial, în special Tottenham Hotspur, ceea ce a provocat un val de indignare în Anglia, în urma căruia liderul FC Liverpool a dat înapoi, Masters a spus că toată lumea trebuie să dea dovadă de reţinere. El recunoaște însă că „echipele sunt cele care iau propriile decizii, fără consultare, în funcţie de previziunile lor“.

„Fiecare club are propria poziţie“, a mai adăugat Richard Masters, indicând în final faptul că „pierderile foarte grele“ cu care se va confrunta Premier League trebuie să fie asumate. În caz contrar „cluburile sau alte afaceri care depind de fotbal pentru veniturile lor îşi vor înceta activităţile“.

Citește și: Ronaldinho a ieşit din închisoare, dar rămâne în arest la domiciliu în Paraguay

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vremea se răceşte din nou în weekend

Vremea va fi frumoasă joi şi vineri, dar la...

ȘTIRI GdS

Liga 1 / Ştiinţa şi-a aflat programul din etapele...

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial programul meciurilor din cadrul etapelor 26-28 din Liga 1. Astfel, meciul dintre Universitatea Craiova și...

Să ne asigurăm primul loc! Voleibalistele Craiovei au trei...

În perioada 26-28 februarie, la Timișoara, se va desfăşura ultimul turneu al Diviziei A2 Vest. După victoriile convingătoare cu Sighetu Marmației și CSU Oradea, voleibalistele...

Marius Florea a rămas la conducerea Federaţiei Române de...

Preşedintele în exerciţiu Marius Florea a câştigat, marţi, un nou mandat la conducerea Federaţiei Române de Scrimă la alegerile din cadrul Adunării Generale a...

Amical / CSO Filiași și-a luat revanșa față de...

Învinsă cu 6-1 într-un amical susținut pe sinteticul de la „Aripile“ la începutul lunii februarie, CSO Filiași s-a revanșat astăzi față de Universitatea II...

Simona Halep, după vaccinare: „Vreau să merg sută la...

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a vaccinat, miercuri, împotriva COVID-19 la Institutul „Cantacuzino". Ea şi-a manifestat speranţa ca tot mai multe persoane să se...

Liga 1 / LPF a anunțat echipa etapei a...

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi echipa etapei a 24-a din Liga 1. Universitatea Craiova a câștigat la limită meciul cu FC Hermannstadt,...