17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFIFA amână toate meciurile internaţionale prevăzute în luna iunie

FIFA amână toate meciurile internaţionale prevăzute în luna iunie

Un grup de lucru al FIFA a recomandat amânarea tuturor meciurilor internaţionale programate în luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta a suspendat marea parte a campionatelor naţionale din întreaga lume, relatează AFP, citat de Agerpres.

Comunicatul FIFA precizează că grupul de lucru, compus din conducători şi secretari generali ai FIFA şi ai tuturor confederaţiilor continentale, înfiinţat pentru a evalua consecinţele pandemiei de Covid-19, a aprobat o serie de recomandări la prima sa videoconferinţă. Inclusiv cea privind amânarea tuturor meciurile masculine şi feminine prevăzute în luna iunie, o decizie luată încă de miercuri de UEFA.

Grupul de lucru a recomandat de asemenea ca criteriile de eligibilitate pentru jucătorii turneului olimpic masculin de la JO 2020, amânat cu un an pentru 2021, să rămână neschimbate. Adică să se participe cu jucători născuţi începând de la 1 ianuarie 1997 plus alţi trei jucători fără limită de vârstă.

FRF s-a adresat FIFA pe 27 martie cu privire la situaţia jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediţia Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliştii născuţi în anul 1997, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunţat FRF că va susţine această propunere.

În ce priveşte înfiinţarea unui fond de urgenţă pentru a sprijini cluburile şi ligile aflate în dificultate, FIFA a stabilit ca fiecare confederaţie să desemneze câte o persoană pentru a coordona discuţiile pe acest subiect.

FIFA a reamintit în comunicat în actualul context dificil, sănătatea rămâne a fost mereu prioritatea nr. 1 şi primul criteriu în luarea deciziilor.

Citește și: VIDEO / Dan Nistor a stat la dispoziție suporterilor timp de o repriză

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS