20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal FRF are aliată UEFA în privința jucătorilor eligibili pentru Olimpiadă

FRF are aliată UEFA în privința jucătorilor eligibili pentru Olimpiadă

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, susţine prin intermediul unei scrisori către FRF demersul preşedintelui Răzvan Burleanu. FRF a solicitat FIFA confirmarea dreptului de a participa la Jocurile Olimpice, amânate pentru vara anului viitor, pentru jucătorii care au obţinut calificarea.

„Amânarea Jocurilor Olimpice nu trebuie să le ia jucătorilor care au obţinut calificarea oportunitatea de a participa la turneul final. Vă asigur că UEFA va susţine poziţia Federaţiei Române de Fotbal în demersul la FIFA“, se arată în mesajul transmis astăzi de Aleksander Ceferin, conform site-ului oficial al FRF.

Federația noastră s-a adresat FIFA pe 27 martie cu privire la situaţia jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediţia Tokyo. A solicitat confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliştii născuţi în anul 1997, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei.

În acest moment, regulamentul FIFA pentru competiţia fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, precizează: „Federaţiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naţionala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă“.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, care urmau să se dispute în perioada 24 iulie – 9 august 2020, au fost amânate de CIO din cauza pandemiei de coronavirus. Olimpiada se va desfăşura în intervalul 23 iulie – 8 august 2021.

Citește și: UEFA s-a înfuriat după decizia Belgiei de a „îngheța“ campionatul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...

Vâlcea: Prins circulând cu 174km/h

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în acest weekend, pe drumurile de pe raza județului Vâlcea pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală....