20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal Grozav şi Latovlevici, puși pe liber de Kisvarda. Vezi motivul!

Grozav şi Latovlevici, puși pe liber de Kisvarda. Vezi motivul!

Clubul maghiar Kisvarda FC a reziliat contractele jucătorilor Gheorghe Grozav şi Iasmin Latovlevici. Lait-motivul este că aceştia au plecat fără permisiune în România, în contextul pandemiei de coronavirus. Așa a justificat decizia gruparea ungară într-un comunicat de presă.

„Acţiunile lor sunt intolerabile şi nu putem accepta riscurile potenţiale“


Directorul sportiv Revesz Attila a declarat că jucătorii români au dat dovadă de iresponsabilitate, punând în pericol sănătatea colegilor şi a familiilor. Conform acestuia, Grozav şi Latovlevici, care mai aveau contracte până în vară cu formaţia maghiară, au plecat săptămâna trecută în România, iar marţi nu s-au prezentat la o întâlnire a jucătorilor cu staff-ul tehnic.

„Cei doi jucători nu s-au prezentat la şedinţă, pentru că au plecat fără permisiunea clubului încă de miercuri în România, ţară ale cărei graniţe sunt în prezent închise. Aceasta nu este doar o încălcare a regulamentelor interne ale clubului, ci şi a restricţiilor actuale, punând în pericol sănătatea colegilor şi a familiilor lor. Grozav şi Latovlevici nu s-au întors azi (n.r. – marţi), şi chiar dacă s-ar fi întors în Ungaria din România, o zonă cu mult mai multe cazuri de coronavirus, ar fi trebuit să stea două săptămâni în carantină. În actuala situaţie în care punem mare accent pe siguranţă, acţiunile lor sunt intolerabile şi nu putem accepta riscurile potenţiale pe care acestea le implică. Iresponsabilitatea lor este în contradicţie cu ceea ce înţelegem noi prin siguranţă. Acţiunile lor reprezintă o încălcare gravă a contractului cu clubul, lucru pe care nu îl putem tolera“, a spus Revesz Attila.

Grozav – lăudat, Latovlevici – arătat cu degetul

Oficialul lui Kisvarda FC a vorbit și despre realizările sportive ale celor doi români.

„În această perioadă nu îi putem trata diferit pe jucătorii din lot şi oricât de mult ne-a ajutat Gheorghe Grozav în trecut, ceea ce a făcut este de neiertat. Nu îi contestăm meritele şi îi mulţumim pentru ceea ce a făcut pentru echipă. În ceea ce îl priveşte pe Iasmin Latovlevici, el nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor“, a punctat Revesz Attila.

Gruparea Kisvarda FC nu menţionează în comunicat dacă ceilalţi trei jucători români din lot, portarul Mihai Mincă, fundaşul Cornel Ene și mijlocaşul Claudiu Bumba, se află în prezent în Ungaria.

În vârstă de 29 de ani, atacantul Gheorghe Grozav juca la Kisvarda FC din 29 ianuarie 2019, iar contractul său mai era valabil până la 30 iunie 2020.

Fundaşul Iasmin Latovlevici (33 de ani) se transferase de la Bursaspor la gruparea maghiară în 3 februarie 2020, când semnase un contract valabil până la 30 iunie 2020.

La 16 martie, Federaţia Ungară de Fotbal a suspendat toate competiţiile fotbalistice ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Citește și: Mircea Lucescu: După coronavirus, vom merge toți la psihiatrie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...