20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal FRF își „arde“ angajații la buzunare. Salariile „federalilor“, mai mici cu 20%

FRF își „arde“ angajații la buzunare. Salariile „federalilor“, mai mici cu 20%

Federaţia Română de Fotbal a anunţat marţi că începând cu 1 aprilie salariile tuturor angajaţilor, inclusiv din zona tehnică, vor fi diminuate cu 20%, din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19.

„Având în vedere situaţia actuală din fotbalul românesc, cauzată de evoluţia pandemiei COVID-19, în spiritul solidarităţii întregii familii a fotbalului românesc, FRF a hotărât ca începând cu 1 aprilie, toate salariile angajaţilor, inclusiv din zona tehnică, să fie diminuate cu 20%. FRF consideră că e important ca în aceste momente să ofere o dovadă de unitate, solidaritate şi înţelegere“, se menționează într-un comunicat postat pe site-ul forului fotbalistic.

Răzvan Burleanu: Traversăm o perioadă foarte grea

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că decizia constituie o datorie faţă de membrii afiliaţi.

„Traversăm o perioadă foarte grea. Nimeni nu ştie în acest moment când vom reveni la normal. Ceea ce ştiu este că împreună trebuie să ne luptăm pentru viitorul nostru. După consultările pe care le-am avut cu echipa de management a Federaţiei Române de Fotbal, am luat decizia să reducem pentru toţi angajaţii FRF salariile cu 20%. Această modificare va afecta veniturile fiecăruia, dar sunt momente dificile în care trebuie să rămânem solidari. Avem această datorie faţă de noi înşine şi colegii noştri, faţă de membrii afiliaţi şi parteneri, faţă de suporteri şi, în primul rând, faţă de viitorul fotbalului românesc“, a declarat Răzvan Buleanu.

Fotbalul rămâne în stand-by

Federaţia Română de Fotbal precizează că este în contact permanent cu autorităţile naţionale, precum şi cu forurile fotbalistice internaţionale. Forul punctează că este pregătit să ia în continuare cele mai potrivite decizii în beneficiul fotbalului românesc.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al FRF cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Citește și: EXCLUSIV / Cristi Bărbuț: Îmi este tare dor de antrenamente, meciuri și de suporteri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...