20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMulte cluburi franceze sunt la un pas de faliment din cauza pandemiei

Multe cluburi franceze sunt la un pas de faliment din cauza pandemiei

Jumătate din cluburile profesioniste din Franţa ar putea intra în faliment, a opinat Bernard Caiazzo, co-preşedinte al clubului Saint-Etienne şi preşedinte al sindicatului cluburilor din Ligue 1, relatează agenţia AP, citată de Agerpres.

Caiazzo estimează că Ligue 1 sa va relua în cel mai bun caz pe 15 iunie şi că statul trebuie să se implice cu un ajutor financiar pentru a evita falimentul cluburilor.

„Fără un ajutor de la stat, în următoarele şase luni, jumătate din cluburile profesioniste vor intra în faliment. Primele cinci ligi europene au deja pierderi de patru miliarde euro. Iar Ligue 1 între 500 şi 600 milioane euro“, a declarat Bernard Caiazzo.

Campionatul de fotbal al Franţei a fost suspendat pe 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, care a înregistrat în această ţară, până duminică, 16.018 cazuri pozitive şi 674 decese.

„Nu vom putea juca din nou până când curba virusului nu se aplatizează. Cred că va fi în iulie-august, în cel mai bun caz pe 15 iunie“, a spus Caiazzo, privitor la reluarea competiţiei fotbalistice din Franţa. 

Citește și: Australia se opune și ea desfășurării Jocurilor Olimpice în luna iulie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS