21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFostul selecționer al României, Christoph Daum, este dorit de un club important

Fostul selecționer al României, Christoph Daum, este dorit de un club important

Fenerbahce, una din forţele fotbalului din Turcia, se gândeşte să-l numească antrenor pe germanul Christoph Daum, fost selecţioner al României. Neamțul a mai condus echipa din Istanbul în două perioade, 2003-2006 şi 2009-2010, a notat cotidianul Daily Sabah, citat de Agerpres.

Fără victorie în ultimele şapte etape, Fenerbahce l-a demis pe tehnicianul Ersun Yanal după ce formaţia a coborât pe poziţia a 7-a clasamentului, deşi era pe locul doi la mijlocul sezonului.

Conform presei din Turcia, Daum vrea să se întoarcă la fosta sa echipă şi aşteaptă ca discuţiile cu conducerea lui Fenerbahce să înceapă oficial.

Clubul păstrează discreția

Clubul nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit zvonurile. În opinia ziarului citat, nu ar fi surprinzător ca Fenerbahce să-l readucă pe Daum, fiindcă echipa a avut unele dintre cele mai reuşite sezoane sub bagheta germanului, ajuns acum la 66 de ani.

În primul lui mandat la Fenerbahce, Daum a câştigat de două ori campionatul. A fost aproape să reuşească această performanţă şi în al treilea sezon. Revenit în 2009, el a fost aproape de un nou triumf, Fenerbahce ratând dramatic titlul în ultima etapă.

Înainte de a veni la Fenerbahce, Daum a pregătit-o pe Beşiktaş (ianuarie 1994 – mai 1996), cu care a câştigat Super Lig în al doilea lui sezon pe banca echipei.

Antrenor respectat în ţara sa, la FC Koln, VfB Stuttgart şi Bayer Leverkusen, Daum nu a avut rezultate cu naţionala României (iulie 2016 – septembrie 2017).

Ziariştii turci au speculat recent că Fenerbahce l-ar putea instala pe banca tehnică pe românul Mircea Lucescu, fost antrenor de succes al lui Galatasaray şi Beșiktaș.

Citește și: Campionatul Ligii 1 ar putea fi reluat pe 16 mai, susține președintele AFAN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS