10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCampionatul Ligii 1 ar putea fi reluat pe 16 mai, susține președintele AFAN

Campionatul Ligii 1 ar putea fi reluat pe 16 mai, susține președintele AFAN

Campionatul Ligii I, suspendat pe perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluat la 16 mai. În această situaţie antrenamentele echipelor ar urma să înceapă la 16 aprilie. Afirmația a fost făcută astăzi de către Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

Această variantă de lucru a fost propusă în cadrul şedinţei de astăzi a comisiei înfiinţate de Federaţia Română de Fotbal care discută diferite scenarii de reluare a competiţiilor la toate eşaloanele. În această comisie participă oficiali ai FRF, reprezentanţi ai LPF şi ai sindicatului fotbaliştilor.

Decizia finală se ia şi după discuţia cu cluburile

„S-au luat în calcul mai multe variante. Cea mai probabilă este cea cu începerea antrenamentelor la 16 aprilie, după ce se încheie starea de urgenţă, iar reluarea campionatului Ligii I la 16 mai. Asta ar fi cea mai bună variantă! În situaţia asta, meciurile din Cupa României se vor disputa numai într-o manşă, nu tur-retur. Play-out-ul va intra cu 4 etape în luna iulie. Play-off-ul se încheie înainte de 30 iunie, data stabilită de UEFA. Asta este una dintre variantele propuse. Concluzia la care s-a ajuns în urma primei şedinţe a comisiei de lucru înfiinţată de FRF. Decizia finală se ia şi după discuţia cu cluburile“, a afirmat Emilian Hulubei, pentru Agerpres.

„A doua variantă ar fi ca meciurile din Liga 1 să se joace într-o singură manşă din 13 iunie. La Liga a II-a s-a propus să se facă play-off şi play-out cu 8, respectiv 10 echipe. Și tot cu o singură manşă. Iar la Liga a III-a la fel, tot play-off şi play-out, 8 şi 8, o singură manşă. Acum rămâne să se discute la nivelul fiecărei ligi şi să se ia o decizie“, a mai spus preşedintele sindicatului fotbaliştilor.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al FRF cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată pe 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS