6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMirel Rădoi, convins că România este avantajată de amânarea barajului

Mirel Rădoi, convins că România este avantajată de amânarea barajului

Selecționerul României, Mirel Rădoi, s-a „încărcat“ cu optimism la aflarea veștii că meciul de baraj din Liga Națiunilor, contra Islandei, a fost mutat în lunia iunie, din cauza pandemiei de COVID-19.

Reamintim că tricolorii ar fi trebuit să dispute pe 26 martie, la Reykjavik, semifinala play-off-ului pentru EURO. Apoi, dacă tricolorii ar fi învins, ar fi jucat, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în fața Bulgariei sau Ungariei. UEFA, prin decizia Comitetului Executiv, a decis ieri amânarea Campionatului European pentru 2021.

„Noi eram oricum pregătiți să îl jucăm în această lună. Vom vedea dacă situația globală ne va permite să îl jucăm în iunie. Ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi așa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie. Am avea parte și de condiții meteo mai apropiate de cele cu care sunt obișnuiți jucătorii noștri. Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competițiile naționale sunt suspendate. Vom vedea dacă se vor relua așa cum preconizează UEFA“, a spus Rădoi, conform site-ului FRF.

„Sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiție!

Selecționerul Mirel Rădoi a salutat de altfel toate deciziile luate ieri de UEFA cu privire la combaterea pandemiei de coronavirus.

„Toate deciziile luate au ca scop principal protejarea tururor celor implicați în fotbal: jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal și de prioritățile fotbalului. Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naționalei, cât și pentru toți suporterii României, din țară și din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiție! Fiți responsabili și protejați-i pe cei de lângă voi! Hai, România!“, a spus Mirel Rădoi, selecționerul primei reprezentative.

Islandezii își umflă mușchii!

O reacție interesantă cu privire la mutarea meciului de baraj în luna iunie a avut-o și selecționerul Islandei, Erik Hamren. Acesta a mai spus că se aștepta ca EURO să fie amânat cu un an de către UEFA.

 „Suntem buni în iunie. Băieții mei adoră să joace în această lună. Ne vom califica la turneul final. Iar eu voi fi acolo, în 2021. Mă așteptam ca turneul final să fie mutat în 2021, dar ne interesa la fel de mult și când va fi play-off-ul. E o hotărâre bună. Fotbalul este cel mai mare sport al lumii. Este important pentru atât de mulți oameni, dar sunt lucruri în viață mai mari și mai importante decât fotbalul“, a menționat Erik Harmen.

Citește și: Federația engleză a spus pas amicalului cu România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS