17 C
Craiova
joi, 28 septembrie, 2023
Știri de ultima orăSportFotbalSelecționerul Italiei, Roberto Mancini, vrea Campionatul European în 2021

Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, vrea Campionatul European în 2021

Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, este adeptul ideii de a amâna până în 2021 Campionatul European. Afirmația lui vine la câteva ore distanță de la anunțul făcut de președintele federației din Italia, Gabriele Gravina, potrivit căruia FIGC va propune UEFA amânarea Campionatului European din 2020.

„Dacă nu putem câştiga Campionatul European în această vară, îl vom putea câştiga şi în 2021“, a spus Mancini în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune RAI Sport, citat de Agerpres.

UEFA va decide marţi dacă va amâna sau nu EURO 2020. Turneul final este programat să se desfăşoare între 12 iunie şi 12 iulie în România şi alte 11 ţări. Meciul de deschidere urmează să aibă loc la Roma.

„Aşteptăm decizia UEFA, însă mă voi adapta la orice. Pentru moment, prioritatea este aceea de a salva vieţi“, a continuat fostul internaţional, care a evoluat în cursul carierei sale la echipele Sampdoria Genova şi Lazio Roma.

„Înainte de toate, toţi trebuie să protejăm sănătatea oamenilor, trebuie să aşteptăm vârful epidemiei, iar atunci când situaţia se va ameliora vom putea începe să discutăm şi să luăm decizii. După ce vom reveni la o viaţă normală, la fotbal, vom fi mai fericiţi, ne vom simţi liberi, ne vom putea întoarce pe stadioane şi ne vom distra. Aceste situaţii dramatice ne pot face mai buni. Sper“, a mai spus Roberto Mancini.

Toate evenimentele sportive prevăzute în Italia până pe 3 aprilie au fost amânate sau anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Până acum sunt 1.809 decese şi peste 24.000 de persoane contaminate în peninsulă.

Italia, cvadruplă campioană mondială, a câştigat o singură dată în istoria sa Campionatul European de fotbal, în 1968.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS