20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalReal Madrid a trecut de marea rivală Barcelona şi a urcat pe primul loc

Real Madrid a trecut de marea rivală Barcelona şi a urcat pe primul loc

Real Madrid a învins-o pe marea rivală FC Barcelona cu scorul de 2-0, duminică seara, pe Stadionul „Santiago Bernabeu”, într-un El Clasico desfăşurat în etapa a 26-a a campionatului Spaniei.

Real s-a impus prin golurile marcate de Vinicius Junior (’71), la care o contribuţie a avut şi fundaşul Pique, cu o deviere care l-a păcălit pe propriul portar, ter Stegen, şi de Mariano Diaz (’90+2).

Marc-Andre ter Stegen a fost cel mai bun om al oaspeţilor, intervenind salvator în câteva situaţii.

Real Madrid: Thibaut Courtois – Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Marcelo – Federico Valverde (’86, Lucas Vazquez), Toni Kroos, Casemiro, Isco (’79, Luka Modric) – Karim Benzema (’90+1, Mariano), Vinicius Junior. Antrenor: Zinedine Zidane.

FC Barcelona: Marc-Andre ter Stegen – Nelson Semedo, Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba – Busquets, Frenkie de Jong, Arthur (’81, Ivan Rakitic), Arturo Vidal (’69, Martin Braithwaite) – Lionel Messi, Antoine Griezmann (’81, Ansu Fati). Antrenor: Quique Setien.

În urma acestui succes, Real a urcat pe primul loc în clasament, cu un punct în plus faţă de Barcelona. Madrilenii veneau după eşecuri în La Liga, la Levante, şi în Champions League, cu Manchester City.

Real a obţinut prima sa victorie în El Clasico pe Bernabeu după o pauză de cinci ani. Precedentul succes datează din 25 octombrie 2014, când Real se impunea cu 3-1.

Meciul de duminică a fost al 180-lea în liga spaniolă între cele două rivale. Real are 73 de victorii, faţă de 72 ale catalanilor, în timp ce 35 de partide s-au încheiat la egalitate.

Egalitate perfectă între rivale

În total, Barca şi Real s-au înfruntat de 244 de ori în meciuri oficiale, fiind la egalitate la numărul de victorii (96-96). În 52 de meciuri a fost consemnată remiza.

Argentinianul Lionel Messi este golgheterul absolut din El Casico, cu 26 de reuşite. Real Madrid se mândreşte cu cea mai categorică victorie în faţa Barcelonei (11-1 în Cupa Spaniei, pe 19 iunie 1943).

Citeşte şi: Baschetbaliştii lui Todorov nu acceptă nicio surpriză cu Voluntari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS