6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - CFR Cluj / Corneliu Papură: Să sperăm că vom reuşi să marcăm

„U“ Craiova – CFR Cluj / Corneliu Papură: Să sperăm că vom reuşi să marcăm

-

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, a prefaţat astăzi, într-o conferinţă de presă, derbiul cu CFR Cluj, programat duminică, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Tehnicianul Ştiinţei a studiat cu atenţie rivala şi consideră că gruparea ardeleană va fi greu de răpus, însă nu imposibil.

„Ne aşteaptă un meci împotriva unei echipe foarte puternice, cu un parcurs excepţional în cupele europene. Dar ce poate fi mai frumos decât să evoluezi împotriva unei echipe puternice, cu un stadion plin şi să te baţi pentru primul loc? Cred că asta aşteaptă fiecare fotbalist în cariera lui. CFR are un lot destul de numeros şi egal valoric. Cred că indiferent de echipa pe care o va folosi va fi un adversar puternic pentru noi. Să sperăm că vom reuşi să marcăm. Întâlnim într-adevăr o echipă solidă în defensivă, cu jucători cu experienţă, foarte grupaţi pe faza de apărare. Nu-şi asumă multe riscuri şi este o echipă foarte pragmatică pe faza de atac. Trebuie să fim atenţi la ocaziile pe care ni le creem şi să înscriem. Probabil că nu vor fi multe împotriva unei echipe precum CFR. Trebuie să punem presiune pe CFR Cluj dacă vrem să marcăm. Şi să fim atenţi la fazele fixe. Cu toţii ştim că au marcat în acest fel foarte multe goluri“, a spus Papură, care nu va conta pe Acka – accidentat.

„Vrem să intrăm cu cât mai multe puncte în play-off“

Strategul Ştiinţei îşi doreşte mult victoria, în perspectiva abordării play-off-ului cu un moral excelent şi cu o „zestre“ cât mai bună în clasament.

„Este important să câştigăm. Care va fi diferenţa nu mai contează. Vrem să intrăm cu cât mai multe puncte în play-off şi de acolo vom vedea ce vom reuşi. Un punct ar fi mulţumitor în funcţie de jocul pe care-l prestezi. După meci te poţi declara mulţumit sau nemulţumit de rezultat. Este important să practicăm un joc bun şi să reuşim să câştigăm. Nu văd niciun avantaj sau vreun dezavantaj în privinţa programului din play-off, dacă termini pe locul 1 sau locul 2. Oricum joci cu toate echipele. Singurul lucru la care mă gândesc este să câştig. Până la cupele europene trebuie să demonstrăm în campionatul nostru că suntem puternici. Mă interesează doar ce se întâmplă la Universitatea Craiova, nu mă interesează cine completează ultimele două locuri din play-off“, a declarat Corneliu Papură.

Corneliu Papură se bazează şi pe aportul publicului

Întrebat de presiunea publicului, Corneliu Papură s-a arătat bucuros că se va juca meciul cu „casa închisă“:

„Cu siguranţă e o atmosferă specială aici. Am trăit pe pielea mea, când am învins pe Steaua aici cu 3-1, cu un stadion arhiplin. Suporterii ne-au condus efectiv către victorie atunci. Sper să o facă şi duminică. E un lucru bun că publicul prezintă atâta interes după ultimele rezultate. Împreună cu ei, noi în teren şi suporterii în tribune, o să facem o echipă puternică“.

Papură este pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorului CFR-ului, Dan Petrescu, şi spune că ar fi fost bine ca la acest meci să fi beneficiat de sistemul video de arbitraj.

„Ar fi rău ca o decizie de arbitraj să schimbe soarta meciului, pentru că munceşti şi… Nu este plăcut pentru niciuna dintre echipe. Să sperăm că deciziile arbitrului nu vor influenţa deznodământul partidei. Arbitrul e pus acolo ca să ia deciziile corecte. Dacă ar fi VAR ar fi bine pentru toată lumea, chiar şi pentru arbitri, pentru că şi ei pot greşi“, a comentat Corneliu Papură.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:29

(VIDEO) Un monument istoric, cuprins de flăcări în Râmnicu...

O biserică, monument istoric din Râmnicu Vâlcea, zona Râureni,...

ȘTIRI GdS