16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSilviu Lung îl urmează pe Fane Stoica la Ceahlăul Piatra Neamţ

Silviu Lung îl urmează pe Fane Stoica la Ceahlăul Piatra Neamţ

Silviu Lung a revenit în această iarnă în circuitul fotbalistic. A făcut-o foarte departe de casă, mai exact la Ceahlăul Piatra Neamţ. Fostul portar al Craiovei Maxima a răspuns pozitiv apelului lui Fane Stoica, un alt fost mare fotbalist al Băniei. Acesta a rămas fără antrenor cu portarii şi a apelat la fostul său coleg de la Ştiinţa.

Contactat telefonic de GdS, Silviu Lung ne-a mărturisit cum au decurs lucrurile. Acesta a vorbit şi despre obiectivul pe care-l are de îndeplinit alături de Fane Stoica.

„E ok aici. Eu cu Fane am mai lucrat la Buzău şi ne ştim foarte bine. Acum m-a sunat să vin la Ceahlăul pentru că i-a plecat antrenorul de portarii şi ştia că eu sunt liber. Mi-a fost cam greu, pentru că e departe de casă, dar am venit la Piatra Neamţ, un oraş foarte frumos. Toţi m-au primit extraordinar şi avem şi condiţii foarte, foarte bune. Avem ca obiectiv promovarea şi ne dorim foarte mult să reuşim, pentru că aici este o tradiţie în fotbal. De fapt, obiectivul a contat foarte mult pentru mine în luarea deciziei. Sunt sigur că misiunea nu va fi uşoară, dar vom munci mult. Vom face tot ce-i posibil să ducem echipa în Liga a II-a“, a declarat Silviu Lung, pentru GdS.

Silviu Lung şi Fane Stoica pornesc cu şansa a treia la promovare

Analizând seria 1 de la Liga a III-a putem spune că echipa oltenilor Fane Stoica şi Silviu Lung porneşte returul de pe poziţia a treia a clasamentului. Ceahlăul Piatra Neamţ a contabilizat în prima parte 33 de puncte (golaveraj 34-9). Primele două clasate sunt, în ordine, Aerostar Bacău, cu 39 de puncte (golaveraj 37-9), respectiv Foresta Suceava, cu 35 (43-17).

Silviu Lung a fost ultima dată antrenor principal la CSO Filiaşi. Ca antrenor cu portarii a activat ultima dată la Universitatea Craiova în mandatul lui Sorin Cârţu şi Emil Săndoi. În trecut a mai pregătit echipele Minerul Motru şi Pandurii Târgu Jiu.

Despre Silviu Lung

Ca jucător, Silviu Lung a apărat poarta naţionalei României de 77 de ori, între 1979 și 1993. El a fost titular la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 1990, în Italia. Acolo tricolorii au ajuns până în faza optimilor de finală. Asta după ce au ieșit dintr-o grupă foarte grea cu Rusia, Camerun și Argentina.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

Are aproape 383 de meciuri în Divizia A, cele mai multe în tricoul Universităţii Craiova (308). A jucat timp de 14 sezoane la Universitatea. A câştigat în acest timp două titluri de campioni al României cu echipa (1979-1980, 1980-1981). În contul lui au fost trecute și cinci Cupe ale Romaniei (1976-1977, 1977-1978, 1980-1981, 1982-1983, 1992-1993).

Silviu Lung a evoluat și la Steaua (49 de meciuri). A bifat chiar și o finală de Cupa Campionilor, cea pierdută în 1989 în fața lui AC Milan. În străinătate, Silviu Lung a jucat doar în Spania, la Logrones. În Divizia A a mai evoluat pentru Electroputere Craiova (26 de meciuri).

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS