12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAmical / Universitatea Craiova – Pogon Szczecin, scor 1-3. Încă un meci slăbuț!

Amical / Universitatea Craiova – Pogon Szczecin, scor 1-3. Încă un meci slăbuț!

Universitatea Craiova a înregistrat cea de-a doua înfrângere din cadrul cantonamentului din Antalya. Alb-albaștrii au susținut în această după amiază un amical în compania echipei Pogon Szczecin, ocupanta locului 3 în Polonia. A fost 3-1 pentru adversari, la capătul unui joc în care gruparea din Bănie a părut, din nou, fără luciditate la construcție și mai ales în fața porții, dar și cu ceva nesincronizări în apărare.

Universitatea Craiova a avut puține realizări în prima parte cu Pogon

Corneliu Papură a început acest meci cu echipa bună, dorind ca jucătorii săi să se apropie de ceea ce trebuie jucat în campionat. Iată cum a arătat primul 11: Pigliacelli – Martic, Cosic, Acka, Mățel – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Ivan, Roman, Mihăilă.

Replica adversarilor a fost însă una foarte bună, cum era și de așteptat.

Polonezii au deschis scorul prin Spiridonovic, cu un șut de la circa 10 metri (’14, 0-1).

Oltenii au fost la un pas de egalare prin Mihăilă, dar șutul acestuia de la distanță a fost respins cu greu în lateral de portar.

Al doilea gol a venit în minutul 31, când Benyamina a șutat sub transversală, în colțul stâng al porții, de la 12 metri (0-2).

În replică, Andrei Ivan a șutat pe direcția portarului din marginea careului mare (’33).

Universitatea Craiova a redus din diferență prin Alex Cicâldău, care a transformat fără emoții o lovitură de pedeapsă, obținută tot de el (’37, 1-2).

Acesta a fost și rezultatul pauzei.

Din minutul 61 s-a schimbat distribuția din teren, dar tot nimic

Universitatea Craiova a revenit de la cabine în aceeași formulă și și-a creat o ocazie mare de gol prin Martic, dar șutul său a trecut mult peste poartă (58).

Din minutul 61 Corneliu Papură a schimbat întreaga echipă. Știința a arătat astfel: Marinescu – Vlădoiu, Bălașa, Tiago, Juncu – Danciu, Ionuț Popescu, Ivanov – Bărbuț, Nițu, Baiaram.

„Rezervele“ Craiovei au rezistat fără să primească gol până în minutul 72. Atunci au încasat un gol ca la antrenament. A fost o fază inițiată pe stânga, urmată de o pasă în careu, iar de la 6 metri, din cădere și după o piruetă, Manias a împins mingea la colțul din dreapta (’72, 1-3).

Polonezii nu au mai apăsat pedala de accelerație, dar nici Universitatea Craiova nu a reușit prea multe în plan ofensiv, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria lui Pogon, scor 1-3.

Mai sunt două meciuri amicale de susținut

Universitatea Craiova mai are de susținut două jocuri de verificare în cadrul stagiului din Antalya. Acestea vor avea loc pe 23 ianuarie, cu Zaglabie Lubin (locul 10 în prima ligă din Polonia), respectiv 24 ianuarie, cu AC Wolfsberger (locul 4 în prima ligă din Austria).

Reamintim că în primele două teste, Universitatea Craiova a obținut o victorie, 2-0 cu Eintracht Brawnschweig, și o înfrângere, 0-1 cu FC Aarau.

Citește și: VIDEO / Universitatea Craiova nu a convins în meciul cu Aarau. Vezi rezumatul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS