14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRăzvan Burleanu explică alegerea lui Mutu pentru naţionala României U21

Răzvan Burleanu explică alegerea lui Mutu pentru naţionala României U21

Astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, a fost validată propunerea Comisiei Tehnice de numire a lui Adrian Mutu în funcţia de selecţioner al României U21. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că alegerea fostului internaţional nu a fost o decizie bazată doar pe fler. A punctat că îşi doreşte ca Mutu să aibă aceleaşi performanţe ca şi predecesorul său, Mirel Rădoi.

„Cel mai important subiect este cel legat de validarea lui Adrian Mutu ca selecţioner al naţionalei de tineret. Antrenorul care trebuie să califice naţionala de tineret la următorul Campionat European din 2021 este Adrian Mutu. Directorul tehnic a venit în faţa membrilor Comitetului Executiv cu această propunere, el fiind varianta susţinută de comisia tehnică. Am avut o discuţie preliminară cu Adrian Mutu. Asta pentru a putea prezenta obiectivele, care este staff-ul pe care îl va avea. Să aflu toate condiţiile în care va colabora cu Federaţia. Urmează să mă văd din nou cu el pentru a agrea termenii contractului dintre el şi FRF“, a afirmat Burleanu, citat de Agerpres.

„Ne dorim să fi fost inspiraţi“

„Ne dorim să avem aceleaşi rezultate ca şi cu Mirel Rădoi şi să fi fost la fel de inspiraţi. Mirel Rădoi era în aceeaşi situaţie ca şi Adrian Mutu şi a făcut-o foarte bine. A mai contat faptul că Adrian Mutu a lucrat ca director sportiv la loturile naţionale. El cunoştea foarte bine toate procedurile interne, filozofia pe care o avem la nivelul loturilor naţionale. Ne dorim să fi fost inspiraţi şi să ne calificăm din nou la un campionat european. Nu a fost o decizie bazată doar pe fler. Un antrenor nu îţi garantează performanţa. Ne dorim să întâlnim antrenorul care îţi garantează performanţă şi atunci nu numai noi ne vom bate pe el ci şi toate echipele din Liga Campionilor“, a mai spus Burleanu.

FRF solicită LPF devansarea meciurilor din Liga I, din 21 şi 22 martie

Preşedintele FRF a precizat că federaţia va solicita LPF ca echipele care dau jucători la echipa naţională să dispute partidele din etapa premergătoare meciului cu Islanda mai devreme.

„Luna martie este o perioadă foarte aglomerată. Meciul cu Islanda este programat pe 26 martie. Pe 24 se va pleca de la Bucureşti către Reykjavik, ceea ce înseamnă că toţi jucătorii vor fi doar în data de 23 martie la lot. Ca urmare a propunerii directorului tehnic şi a selecţionerului am înaintat către Liga Profesionistă de Fotbal ideea de devansare a partidelor din acel weekend. Mă refer la datele de 21 şi 22 martie. Etapa care se dispută în 21 şi 22 martie, echipele care dau jucători la echipa naţională să joace joi şi vineri“, a explicat Răzvan Burleanu.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS