16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia - Suedia, un meci de totul sau nimic. Tricolori, închideţi-le gura!

România – Suedia, un meci de totul sau nimic. Tricolori, închideţi-le gura!

Naţionala României se află în faţa unui examen extrem de important. Tricolorii urmează să întâlnească reprezentativa Suediei, în penultimul joc din grupa F a preliminariilor CE din 2020. Confruntarea va avea loc vineri, de la ora 21.45 (Pro TV), pe Arena Naţională, în faţa a peste 50.000 de spectatori. Elevii lui Cosmin Contra au doar varianta victoriei contra nordicilor, asta ca să joace efectiv ultima „carte“ contra Spaniei. Duelul din ultima rundă este programat luni, 18 noiembrie, pe „Wanda Metropolitano“ din Madrid, de la ora 21.45.

Pentru aceste două confruntări capitale, selecţionerul României a apelat la următorii jucători:

portari: Ciprian Tătărușanu (Olympique Lyon), Florin Niță (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor);

fundași: Vasile Mogoș (Cremonese), Romario Benzar (Lecce), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Ionuț Nedelcearu (FC UFA), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj), Nicușor Bancu („U“ Craiova), Alin Toșca (Gaziantep);

mijlocași: Ciprian Deac (CFR Cluj), Ianis Hagi (Genk), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Tudor Băluță (Brighton), Dan Nistor (Dinamo), Alexandru Cicâldău („U“ Craiova), Alexandru Mitriță (New York City), Florinel Coman (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Constantin Budescu (Astra);

atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading), Denis Alibec (Astra).

Înaintea acestor partide, clasamentul grupei F se prezintă astfel: 1. Spania 20 puncte (golaveraj 19:5), 2. Suedia 15 (18:9), 3. România 14 (17:8), 4. Norvegia 11 (13:10), 5. Insulele Feroe 3 (4:23), 6. Malta 3 (2:18).

Vikingii au agitat spiritele, românii au răspus cu un comunicat ironic

Selecționerul Suediei, Janne Andersson, a surprins neplăcut cu o declaraţie înaintea deplasării în România. A afirmat că se așteaptă ca pe Arena Națională suporterii României să apeleze la scandările rasiste şi a punctat că nordicii sunt pregătiți să ia măsuri în cazul unor asemenea incidente.

„Dacă vom auzi ceva din tribune, evident că vom acţiona. Abordarea noastră este să respectăm regulamentul. Există un scenariu în trei paşi pe care arbitrul îl poate aplica. Am fost în contact cu UEFA şi cu FRF. Credem că UEFA priveşte acest meci foarte serios şi are oameni potriviţi“, a spus Janne Andersson.

FRF a replicat printr-un comunicat uşor ironic.

„Dragi vikingi suedezi, astăzi (joi – n.r.) ajungeți în România, așa că vă urăm bun venit! Mâine (vineri – n.r.) însă, va fi o cu totul altă zi. Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligați să învingă, așa că ne-am învelit în decență, ne antrenăm și strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginați că decența înseamnă cap plecat! Am înghițit trufia că ‘va fi amuzant să veniți la București și să câștigați’. Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de ‘rasismul de la București’. Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni!

Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals. După meci, în loc să fie mulțumiți că au scos un punct deși era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovați în 30.000 de copii. Și i-au jignit. Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului. Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veți fi iubiți. Ne-ați eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor! Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici. Nu declarăm că vom câștiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI. Și cât de ROMÂNI suntem, veți vedea pe Arena Națională. Cu 50.000 în tribune și cu milioane în țara asta care vă primește senin. Și cu alte milioane răspândiți în lume (…) Cum era cu ‘s-a terminat prietenia’? Băieți, meciul începe mâine (vineri – n.r.) și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele“, se arată în comunicatul FRF.

Citeşte şi: Gigi Mulţescu a rămas cu sufletul la Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS