9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVictor Naicu mizează pe „U“ Craiova în meciurile cu Voluntari şi Dinamo

Victor Naicu mizează pe „U“ Craiova în meciurile cu Voluntari şi Dinamo

Victor Naicu, fost fundaş al Universităţii Craiova şi Pandurii Târgu Jiu, a împlinit astăzi 46 de ani. Contactat de GdS, Naicu, tehnician al grupării din Bănie în 2016, a prefaţat într-un scurt interviu duelurile pe care le va susţine Ştiinţa cu FC Voluntari, în Cupa României, şi cu Dinamo, în Liga I. Acesta a subliniat că trupa lui Victor Piţurcă are de partea sa valoarea şi este convins că alb-albaştrii vor câştiga atât joi seară, în Ilfov, cât şi luni, la Severin, contra „câinilor“.

GdS: Cum vezi meciul cu Voluntari, echipă de care te-ai despărţit oficial în vara trecută (a fost principal, alături de Adrian Mutu)?
Victor Naicu
: E clar că plecăm favoriţi. Pe Voluntari nu ştiu cât de mult o interesează Cupa României ţinând cont de situaţia pe care o are în campionat. Nu cred că se va pune probleme calificării. Indiferent ce echipă va alinia Victor Piţurcă, suntem net superiori.

GdS: Favoriţi am fost şi la Clinceni…
V.N.:
Da, dar mai mult ca sigur băieţii noştri vor intra mult mai motivaţi decât au intrat la Clinceni. Probabil că şi jucătorii care au evoluat mai puţin vor trage tare şi vor arăta că merită mai multă atenţie. Până la urmă, şi la Clinceni dacă marcam în primele minute scorul era cu totul altul la final, mult mai mare. Atunci când nu dai gol, echipele mici se motivează mai bine, se agaţă de orice minge şi îţi fac viaţa grea. E foarte important să marchezi repede, pentru că vor, nu vor, ies la joc şi se desfac în apărare.

GdS: Remiza de la Clinceni a deranjat o mare parte dintre suporterii, a lăsat un gust amar.
V.N.: La rezultatele care au fost în etapa trecută, cred că noi am fost principalii perdanţi. O să plângem mult după aceste puncte. Am pierdut multe puncte în ultimele trei etape. Dacă eram atenţi şi eficienţi, acum eram detaşaţi în fotoliul de lider. Oricum, campionatul se va juca în play-off, indiferent de echipele care intră acolo şi de punctele strânse în sezonul regular.

„Craiova este susţinută oriunde merge să joace în Oltenia“

GdS: După hopul din Cupă vine un alt meci important, cu Dinamo. Din păcate, derbiul se va juca la Severin…
V.N.: Ştiu, dar până la urmă refacerea gazonului merită orice sacrificiu. În plus, Craiova este susţinută oriunde merge să joace în Oltenia. Era bine să se joace pe „Ion Oblemenco“, dar trebuie să ţinem cont că se va juca pe un gazon foarte bun la Severin, deci va fi un atu în lupta cu „câinii“.

GdS: Din păcate, distanţa dintre Craiova şi Severin, dar şi ora târzie ar putea conta în privinţa publicului. Crezi că va fi o asistenţă numeroasă?
V.N.: Este un impediment că se joacă luni seară şi departe de casă. Este posibil ca mulţi să renunţe să facă deplasarea, dar sunt destui suporteri şi acolo şi sper să se umple stadionul. Este, totuşi, un meci cu Dinamo şi oriunde se va juca în Oltenia eu cred că va fi un public numeros.

GdS: Este de bătut Dinamo?
V.N.:
Dinamo pare să fie într-o formă destul de bună la ora asta. E clar că meciurile astea de orgoliu sunt imprevizibile şi e greu să dai un pronostic. Sper să avem şi şansă, pentru că lotul nostru este mult mai valoros. Ţinând cont că jucăm şi în Oltenia, cred că va veni şi victoria. Poate că în runda asta reuşim să profităm şi să urcăm în clasament.

Citeşte şi: Liga a IV-a Dolj / 39 de goluri s-au marcat în runda a 10-a. Vezi cine este noul lider!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS