11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalGreșelile i-au costat. CFR Cluj s-a impus la Rennes după un meci nebun

Greșelile i-au costat. CFR Cluj s-a impus la Rennes după un meci nebun

Campioana României, CFR Cluj, a obținut joi seară o victorie extrem de importantă pe terenul formației franceze Rennes. Clujenii s-au impus cu scorul de 2-0 și au urcat pe primul loc în grupa E din Liga Europa.

Meciul din Franța a debutat cum nu se putea mai bine pentru formația ardeleană. Portarul gazdelor, Mendy, a avut o intervenție neinspirată în minutul 4 la Traore. Acesta l-a faultat pe atacantul CFR-ului la marginea careului și a primit direct cartonaș roșu. Din lovitura liberă rezultată, Ciprian Deac a deschis scorul (’8), iar campioana României a luat o opțiune serioasă pentru a pleca cu toate punctele din Franța.
De remarcat faptul că la Rennes a intrat între buturi un portar de doar 16 ani, Bonet.

Șansa a fost cu CFR

Prima repriză nu s-a încheiat doar cu evenimentele din startul partidei. Damian Djokovic și Ciprian Deac au trecut în două rânduri pe lângă golul doi, cel care ar fi adus mai multă liniște în tabăra clujenilor. Când totul părea să fie la îndemâna românilor, centralul Eskov a acordat o lovitură de la unsprezece metri pentru Rennes, în minutul 28. M Baye Niang nu a nimerit poarta de la punctul cu var, iar tabela a rămas nemodificată. La pauză, CFR a intrat în avantaj în cele din urmă, scor 1-0.

S-au bătut singuri

Cum eliminarea lui Mendy din primele minute nu era suficientă pentru a completa seara neagră a francezilor, a urmat încă o decizie neinspirată în tabăra roș-negrilor. De această dată, mijlocașul Camavinga nu a ales cea mai bună soluție și s-a văzut și el eliminat în minutul 46, după un fault din postură de ultim apărător. Rennes a rămas în 9 oameni, iar misiunea lor devenea din ce în ce mai dificilă.

Chiar dacă aveau avantajul numeric pe teren, formația lui Dan Petrescu a cedat neașteptat inițiativa, iar Rennes a trecut la conducerea jocului. Victoria românilor nu a putut fi anulată, deoarece toate acțiunile formației gazdă s-au încheiat fără prea multe emoții la poarta lui Arlauskis. CFR Cluj s-a impus cu 1-0, iar șansele de calificare au crescut considerabil pentru trupa lui Petrescu.

Rennes: Mendy – Traore, Gangnon, Morel, Maouassa (’75, Lea)- Raphinha (’80, Siebatcheu), Camavinga, Bourigeaud, del Castillo (’7, Bonet)- Niang, Honou.

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Boli, Camora – Bordeianu (’66, Hoban), Djokovic (’70, Păun), Culio, Deac – Traore (’84, Cestor), Omrani.

În celălalt meci al grupei, Celtic a trecut de Lazio cu scorul de 2-1.

Clasament: 1. Celtic 7 (5:2), 2. CFR Cluj 6 puncte (golaveraj 3:3), 3. Lazio 3 (4:5), 4. Rennes 1 (2:4).

În următoarea etapă, CFR Cluj va juca din nou cu Rennes, dar pe teren propriu. Partida de pe „Dr. Constantin Rădulescu” se va disputa pe 7 noiembrie, de la ora 19.55.

Articol scris de Tibi Cocora

Citește și: Baschetbaliştii Craiovei vor să se revanşeze cu Piteşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS