11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia, obligată să câştige cu Norvegia. Mitriţă, titular?

România, obligată să câştige cu Norvegia. Mitriţă, titular?

Naţionala României întâlneşte astăzi, de la ora 21.45 (Pro TV), pe Arena Naţională, reprezentativa similară a Norvegiei. Partida contează pentru etapa a 8-a din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2020. Tricolorii au nevoie de un succes ca să păstreze şanse reale pentru participare.

Înaintea acestei dispute, clasamentul grupei F se prezintă astfel: 1. Spania 19 puncte (golaveraj 18:4), 2. Suedia 14 (17:8), 3. România 13 (16:7), 4. Norvegia 10 (12:9), 5. Malta 3 (2:17), 6. Insulele Feroe 0 (3:23).

Au mai rămas de disputat:
15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45);
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45);
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).

Partida România – Norvegia va fi arbitrată de o brigadă din Scoţia, compusă din centralul Bobby Madden, asistenţii David Roome şi Sean Carr şi rezerva Nicholas Walsh.

„Am încredere în jucătorii mei și sper să câștigăm“

Selecţionerul Cosmin Contra a dat asigurări la conferinţa de presă de ieri că naționala României este pregătită să dea piept cu nordicii. Acesta a punctat totodată că se așteaptă la un meci dificil, mai ales că disputa va avea loc fără suporteri, ci doar în compania a circa 30.000 de copii.

„Echipa Norvegiei e puternică atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al atacului. Au doi jucători care pot pune probleme oricând. Mă refer la Odegaard și King. Ei sunt doi jucători care în orice moment pot pune probleme oricărui adversar. Sper ca în zona în care va intra Odegaard, jucătorul care va fi acolo să se achite foarte bine de sarcina sa. Mă aștept la un meci foarte greu, din toate punctele de vedere, dar suntem pregătiți. Ne-am antrenat foarte bine, am încredere în jucătorii mei și sper să câștigăm“, a precizat Cosmin Contra.

„Nu știu dacă Mitriță și-a câștigat postul de titular“

„Formația o voi alcătui în funcție și de calitățile adversarilor. Ne-au dat peste cap accidentările pe care le-am suferit în Feroe (Dragoș Grigore și Vlad Chiricheș – n.r.), dar sper ca cei care au fost convocați de urgență (Andrei Burcă și Iulian Cristea – n.r.) să facă față la un asemenea meci. Am mare încredere în ei, s-au antrenat foarte bine și sper să ne facă fericiți pe toți. Nu știu dacă Mitriță și-a câștigat postul de titular, vedem mâine (astăzi – n.r.). În principiu, m-am hotărât asupra cuplului de fundași. Eu iau în calcul orice variantă care poate să fie folosită. Și Toșca e o variantă pentru postul de fundaș central pentru că acolo joacă și la echipa de club“, a completat Cosmin Contra.

Citeşte şi: România U19 a fost învinsă de Lituania şi a ratat prezenţa la Turul de elită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS