Acasă Sport Fotbal România U19 a fost învinsă de Lituania şi a ratat prezenţa la...

România U19 a fost învinsă de Lituania şi a ratat prezenţa la turul de elită

-

Naţionala României U19 a fost învinsă, luni, de reprezentativa similară a Lituaniei, cu scorul de 1-0, în grupa a 2-a din preliminariile Campionatului European din 2020. Tricolorii au ratat astfel calificarea, după trei prestaţii destul de modeste în grupe.
Pentru a-şi aigura calificarea, elevii lui Laurenţiu Roşu aveau nevoie de o victorie la scor în Lituania, iar în partida cealaltă, Serbia, gazda turneului, să piardă în fața Spaniei. Astfel, tricolorii au ratat calificarea pe mâna lor, deoarece Spania şi-a respectat blazonul şi a învins Serbia cu 4-0.

Niţu şi Sârbu, titulari în Lituania

De menţionat faptul că atacantul Luis Niţu, fotbalistul cu cea mai mare ascensiune din ultima perioadă din tabăra Universităţii Craiova, dar şi fundaşul Alex Sârbu, în prezent împrumutat la Dunărea Călăraşi, au fost introduşi în primul 11 de selecţionerul României.

Lituania: Urbietis – Rasimavicius, Dusevicius, Kaleda, Jansonas – Zebrauskas, Park – Juodkunaitis, Piliukaitis, Zingertas – Klimavicius. Antrenor:
România: Ducan – Sîrbu, Drăgușin, Savu, Dumitrescu – Miculescu, Isac – June, Nițu, Dumitru – Munteanu. Selecționer: Laurențiu Roșu.

Rezultatele și programul grupei 2 de calificare:

8 octombrie: Spania – Lituania 2-0, România – Serbia 1-1
11 octombrie: Spania – România 1-0, Serbia – Lituania 8-0
14 octombrie, ora 15:00: Lituania – România 1-0, Serbia – Spania 0-3

Clasament: 1. Spania U19 9 puncte (golaveraj 7-0), 2. Serbia U21 4 (9-5), 3. Lituania 3 (1-10), 4. România 1 (1-3).

Articol scris de Tibi Cocora

Poate te interesează şi: „Satelitul” Craiovei a remizat la Braşov, dar se ţine aproape de podium

ȘTIRI VIDEO GdS