5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21, pregătită pentru dubla cu Ucraina şi Irlanda de Nord

România U21, pregătită pentru dubla cu Ucraina şi Irlanda de Nord

Naţionala de tineret a României intră în „focuri“. Tricolorii Under 21 întâlnesc astăzi, de la ora 20.30 (Pro TV), pe stadionul „Ilie Oană“, reprezentativa similară a Ucrainei. Partida contează pentru etapa a 3-a din grupa 8 a preliminariilor Euro 2021.

De menţionat că echipa lui Mirel Rădoi a susţinut, până acum, în această campanie, doar un joc. A înregistrat o înfrângere în Danemarca, scor 1-2. După disputa cu Ucraina, tricolorii continuă programul competiţional cu o partidă împotriva Irlandei de Nord. Aceasta este găzduită de stadionul „Anghel Iordănescu“ din Voluntari, luni, 14 octombrie, tot de la ora 20.30.

Partida de pe „Ilie Oană“, cu Ucraina, va fi arbitrată de o brigadă poloneză, compusă din centralul Bartosz Frankowski, asistenţii Marcin Borkowski şi Jakub Winkler, respectiv „rezerva“ Tomasz Kwiatkowski.

Oltenii, cu ochii pe „leul“ Vali Mihăilă

Mirel Rădoi, selecţionerul care a dus România vara trecută în semifinalele EURO 2019, a convocat 22 de fotbaliști pentru aceste două meciuri. Printre aceştia se regăseşte şi Vali Mihăilă, mijlocaşul Universităţii Craiova.

Iată care sunt „ostaşii“:

-portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj);

-fundași: Andrei Rațiu (Villarreal), Radu Boboc (FC Viitorul), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș);

-mijlocași: Tudor Băluță (Brighton), Marius Marin (Pisa), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Mihai Neicuțescu (Dinamo), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova);

-atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (Esbjerg), Denis Drăguș (Standard Liege).


De menţionat faptul că în această campanie de calificare sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998.
Tot astăzi se mai joacă Finlanda-Malta şi Danemarca-Irlanda de Nord, ambele de la ora 19.00.
Clasament grupa 8: 1. Finlanda U21 4 puncte (golaveraj 3:1), 2. Ucraina U21 3 (4:2), 3. Danemarca U21 3 (2:1), 4. Irlanda de Nord U21 2 (1:1), 5. Malta U21 1 (0:4), 6. România U21 0 (1:2).

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria și Slovenia, se califică direct cele nouă câștigătoare de grupe și cel mai bun loc doi. Celelalte opt selecționate de pe pozițiile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a completa cele patru locuri rămase.

Rădoi: Avem o revanşă de luat!

Selecționerul României U21, Mirel Rădoi, a declarat că se aşteaptă la o replică bună a elevilor săi, în ciuda faptului că va avea în faţă adversari de calibru.

„Pentru noi, pare un meci capital cel cu Ucraina. Avem o revanșă de luat și pentru meciul cu Irlanda avem nevoie de o injecție cu energie pozitivă. M-a impresionat să văd naționala Ucrainei așa determinată chiar și la nivel de juniori. Au un progres senzațional într-un an. E un lucru îmbucurător pentru fotbalul lor și un semn de întrebare pentru noi, de ce nu am putut să ne dezvoltăm și noi. E momentul să arătăm că noi putem să mergem la următorul european, cel din 2021.

După meciul cu Danemarca U21 (scor 1-2), băieţii erau cu capul plecat. Am încercat să îi îmbărbătăm, pentru că în momentele alea e clar că au nevoie de ajutor. Au nevoie de încredere, pentru că responsabilitatea rezultatelor este doar a staff-ului tehnic. Ei trebuie să se bucure de fotbal când intră pe teren“, a declarat Mirel Rădoi, recunoscând că saltul lui Florinel Coman la prima reprezentativă este o pierdere mare pentru el.

Mirel Rădoi a început să-şi facă planurile pentru participarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în vara viitoare, şi după prima analiză are o mare temere:

„Am încercat să creionez un lot pentru Tokyo și am semne de întrebare. Sunt cluburi din partea cărora putem avea interdicție. Avem un plan să trimitem solicitări din timp către cluburi. Nu am niciun fel de problemă dacă vor fi jucători născuți în 1996-1997 sau chiar și după 2000. Important e să știu din timp“.

Citeşte şi: Tricolorii Under 19 au debutat cu un egal în preliminariile CE 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS