11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPandurii Târgu Jiu nu este de acord să-şi împartă marca

Pandurii Târgu Jiu nu este de acord să-şi împartă marca

Clubul Pandurii Târgu Jiu a trimis astăzi un comunicat Comitetului Executiv al FRF, preşedintelui Răzvan Burleanu, dar şi sefului departamentului juridic, Adrian Stângaciu, prin care anunţă că nu sunt de acord cu noua denumire a clubului ACS Energeticianul. Gorjenii au cerut ca numele ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu să nu fie validat de CEx al FRF. Ei motivează că Pandurii Lignitul Târgu Jiu este singurul care deţine marca „Pandurii”.

Iată comunicatul:

„În conformitate cu prevederile art. 45-49 din Statutul F.R.F., vă solicităm prin prezenta să nu aprobați Decizia Comitetului de Urgență al FRF emisă în data de 31 iulie 2019. Ea privește schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul în Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Aceasta încalcă dispozițiile art.2 pct. 4, art. 2 pct. 7 și art. 2 pct. 8, lit. b din ROAF valabil al FRF și, totodată, drepturile noastre de proprietate intelectuală. Suntem titulari ai mărcii ”PANDURII TÂRGU JIU 1962” – clasele 35, 41, 42, înregistrată legal la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

Pentru îndeplinirea condițiilor de schimbare a denumirii, clubul ACS Energeticianul avea obligația de a depune la FRF, împreună cu cererea de schimbare a denumirii, și toate documentele care atestă acest fapt. Inclusiv dovada înregistrării la OSIM a denumirii Viitorul Pandurii Târgu Jiu, conform art. 2 pct. 8, lit. b din ROAF al FRF. De asemenea, conform art. 2 pct. 7 din ROAF al FRF, cluburile care participă la competițiile organizate de FRF/LPF trebuie să dețină dreptul de folosință a mărcii înregistrate, mai exact a înregistrării denumirii sub care participă la competiție. Vă rugăm să constatați că aceste obligații impetuos necesare și prevăzute în regulamentul FRF nu au fost respectate și nici nu vor putea fi respectate în viitor, atât timp cât suntem singurii deținători legali ai mărcii  „PANDURII TÂRGU JIU”.

Vă rugăm să observați că, după aprobarea de către Comitetul de Urgență al FRF a cererii clubului ACS Energeticianul de schimbare a denumirii în Asociația Club Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în toate clasamentele oficiale ale Ligii a II a, cât și site-urile de specialitate, clubul respectiv participă cu numele ”Pandurii Târgu Jiu”, creând o confuzie evidentă în rândul tuturor oamenilor și încălcând în mod flagrant și vădit dreptul nostru de proprietate intelectuală. Fără îndoială, această confuzie va crea prejudicii clubului nostru, cu atât mai mult cu cât evoluăm în același campionat”.












ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS