17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Tg. Jiu nu a mișcat în Bănie, SCMU Craiova a încheiat prima în serie

Baschet / Tg. Jiu nu a mișcat în Bănie, SCMU Craiova a încheiat prima în serie

SCMU Craiova a demonstrat, vineri seară, că este cea mai valoroasă formație din seria 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gruparea din Bănie a încheiat prima în grupă după victoria entuziasmantă cu Tg. Jiu, din ultima rundă, 84-65 și astfel va avea parte de un start mai mult decât accesibil în play-out-ul campionatului.

Startul meciului nu a fost cel dorit pentru trupa lui Yiannaras, iar Tg. Jiu s-a aflat la conducere pe tabelă mai bine de 5 minute (9-13). Până la finele primelor 10 minute, scorul s-a întors, iar SCMU avea un avantaj minim, 21-20. Au urmat două sferturi perfecte pentru Craiova. După 23-14 în actul secund, a urmat cel mai bun parțial al alb-albaștrilor. Nu mai puțin de 27 de puncte au înscris craiovenii, iar meciul era ca și jucat înaintea ultimelor 10 minute. Gazdele nu au mai forțat în ultima parte a meciului și oaspeții au mai redus din diferență pentru 84-65 la final.

Vitalii Zotov a totalizat 19 puncte și 7 pase decisive, Matthew Freeman a adăugat 18 puncte și 8 recuperări, Nik Dragan a adăugat 17 puncte, iar Sam Sessoms a avut 10 puncte și 8 recuperări.

SCM Universitatea Craiova a terminat pe primul loc în grupa 11-18, cu 12-2 la general. Oltenii vor juca în primul tur din play-out cu ocupanta ultimul loc din a doua fază a LNBM, ABC Laguna București (1-13). Se va juca după sistemul cel mai bun din 5 partide.

Citește și: Continuă seria excelentă! Irina Begu e în sferturi la Antalya Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS