14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Scandal cu nervi şi pumni la Tg Mureş. SCMU Craiova, eşec fără Vitaly pe bancă

Baschet / Scandal cu nervi şi pumni la Tg Mureş. SCMU Craiova, eşec fără Vitaly pe bancă

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova a pierdut cu scorul de 70-84 meciul jucat în deplasare, la Tg.Mureș, dar desfăşurarea meciului a fost umbrită de o bătaie generală în ultimele 10 minute ale partidei. Nimeni nu a avut de suferit fizic în urma încăierării, dar nu mai puţin de cinci sportivi au fost eliminaţi direct de către arbitri. Partida a contat pentru etapa cu numărul 17 (penultima) din prima fază a Ligii Naționale de Baschet. 

SCMU şi Tg Mureş s-au duelat într-un meci care nu a avut nicio importanță pentru economia clasamentului în faza a II-a a competiției, dar care a stârnit multe controverse pe parcursul, dar şi la finalul lui. În minutul 35 a pornit conflictul dintre Goran Martinic și Blaj Voinescu, care a iscat o bătaie generală. Au intervenit chiar şi oamenii de la pază, ca să încerce aplanarea bătăliei.

Conform imaginilor redate de FRB TV, Krutous a aruncat de la mare distanță când Goran Martinic, în încercarea de a-l bloca defensiv pe Blaj Voinescu, i-a aplicat acestuia o lovitură în figură. Blaj Voinescu a replicat printr-un croșeu, iar ulterior a urmat o încăierare generală. După ce spiritele s-au calmat, au venit imediat şi pedepsele. Au fost eliminați din meci Martinic, Santa şi Engi Rosenfeld de la gazde, respectiv Agapie şi Blaj-Voinescu de la Craiova.

În sfertul trei parcă am rămas la vestiare!

Prima repriză a fost una echilibrată, cu formația craioveană la conducere la pauza mare, scor 45-44 (24-23, 21-21). În sfertul trei, oltenii „au reuşit“ marea contraperformanţă de a adăuga pe tabelă doar cinci puncte! De acolo, totul s-a năruit pentru craioveni, care s-au văzut la multe lungimi în spatele adversarilor înainte de ultimul act. În sfertul patru, pe lângă acel eveniment neplăcut, s-a mai jucat şi ceva baschet. Cele două echipe au adus câte 20 de puncte de fiecare şi au oferit mai multe momente plăcute ochiului. La final, tabela a indicat 84-70 pentru Tg. Mureş, iar SCMU a bifat, din nou, un eşec în LNBM.

Liderii învingătoarei au fost Mladen Jeremic (29 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Szabolcs Santa (14 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Jakob Lowrance (10 puncte, 3 pase decisive, 3 capace, 2 recuperări), notează Baschet.ro. De partea cealaltă s-au remarcat Pavlo Krutous (17 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Matt Freeman (14 puncte, 3 recuperări), Nik Dragan (13 puncte, 9 recuperări) și Vitaly Zotov (10 puncte, 3 pase decisive).

În ultima rundă a primei faze, CSM Târgu Mureș se va deplasa pe terenul lui FC Argeș Basketball. SCM U Craiova va primi vizita lui CSM Petrolul Ploiești.

Citeşte şi: Volei (m) / Se reia Divizia A1 şi pentru SCMU Craiova! Duel încins sub Tâmpa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS