22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetGreu de digerat! SCMU Craiova pierde pe sirenă în fața Piteștiului

Greu de digerat! SCMU Craiova pierde pe sirenă în fața Piteștiului

SCMU Craiova și FC Argeș Pitești s-au întâlnit în cursul serii de sâmbătă, în Bănie, în unul dintre meciurile Conferinței B din etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Victorioși din această dispută au ieșit oaspeții, care s-au impus pe cât de dramatic, pe atât de norocos cu un coș de trei puncte marcat în ultima secundă. A fost 82-80 pentru FC Argeș, care o lasă pe Craiova să mai aștepte până la primul succes stagional.

Se pare că, mai nou, norocul primează și în baschet. FC Argeș Pitești a dispus de mai multe șanse „divine“ incredibile în duelul de la Craiova și astfel a bifat cea de-a cincea victorie în acest sezon. În altă ordine de idei, meciul a fost unul echilibrat, disputat, pe alocuri palpitant, dar umbrit la final de atitudinea nejustificată și deplorabilă a jucătorilor oaspeți. Imediat după coșul victoriei, jucătorii celor de la FC Argeș s-au îndreptat spre fanii craioveni prezenți la partidă și le-au arătat semne obscene, provocând, practic, la un posibil scandal. Dar, văzuți cu „sacii în căruță“ și cu cele două puncte în buzunar, probabil așa-zișii jucători au uitat și de alte aspecte importante ale sportului.

De două ori pe sirenă și au luat punctele

Revenind la partidă, putem spune că am avut o repriză destul de modestă și una disputată, intrigantă, care a dus chiar la dramatism pe final. Craiova și Pitești și-au împărțit primele două sferturi, iar la pauză vizitatorii din Bănie aveau un avantaj minim, scor 30-28.

Sfertul al treilea a fost ca o gură de oxigen pentru alb-albaștri, reușind să puncteze de mai multe ori din afara semicercului și distanțându-se serios în meci. Doar că, în ultimele cinci minute ale meciului, piteștenii au revenit nesperat de la -11 și, cu o aruncare pe sirenă, au trimis partida în overtime (66-66).

Au urmat prelungirile, unde s-a mers cap la cap, iar pe final istoria s-a repetat. FC Argeș a avut ultimul atac la scorul de 80-79 și, cu o aruncare de trei puncte în ultima secundă, au câștigat unul dintre cele mai dramatice meciuri din acest sezon.

Nikola Jevtovic a adunat 20 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace pentru FC Argeș, Corey Allen l-a urmat cu un double-double format din 15 puncte și 10 pase decisive, alături de 4 recuperări, iar Raijon Kelly a stat cu 12 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

Vitaliy Zotov a răspuns cu 24 de puncte (8/21 din acțiune), iar următorii marcatori ai Craiovei au fost Matt Freeman (13 puncte, 6 recuperări) și Javon Greene (12 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări).

Citește și: Volei (m) / SCMU Craiova a obținut maximum din duelul cu Baia Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS