16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetExclusiv / Marius Toma, mulţumit de organizare şi de rezultatele României la EURO U20 feminin

Exclusiv / Marius Toma, mulţumit de organizare şi de rezultatele României la EURO U20 feminin

Naţionala feminină U20 a României a încheiat pe poziţia a 5-a Campionatul European desfăşurat la Craiova, în perioada 28 iulie – 6 august, iar acest lucru este văzut ca o reuşită de către Marius Toma, directorul departamentului Ligii Naţionale.

Contactat de GdS, Marius Toma ne-a vorbit în exclusivitate despre ceea ce înseamnă un loc 5 la Campionatul European şi cât de importantă a fost organizarea unei asemenea competiţii în Craiova.

„Fiind o premieră în peisajul baschetbalistic craiovean, organizarea unui Campionat European U20 a fost o adevărată provocare. Cred că a fost un eveniment organizat bine spre foarte bine. Sunt lucruri de îmbunătăţit, dar mă bucur că această competiţie a ajutat enorm la promovarea baschetului românesc, precum şi a Municipuiul Craiova. Având în vedere nivelul baschetului feminin românesc, acest loc cinci pe care a încheiat România putem spune că este unul foarte bun, excelent. Ne uităm ce naţionale au rămas în spatele nostru, naţionale care reprezintă ţări puternic dezvoltate în baschet şi care au emis pretenţii înainte de startul turneului de la noi“, a declarat Marius Toma, directorul departamentului Ligii Naţionale.

Obiectivul a fost atins, organizarea a funcţionat bine

Per total, tot ce s-a realizat la Craiova, de la organizare şi până la rezultatele de pe parchet, a fost o reuşită. Marius Toma a ţinut, la final, să le mulţumească tuturor celor implicaţi şi este convins că Federaţia va avea în vedere şi pe viitor Municipiul Craiova.

Obiectivul a fost ca echipa să se claseze în prima parte a clasamentului, dar, din momentul în care am ajuns în sferturi, ne-am dorit mai mult. Suntem bucuroşi că am reuşit să ajungem pe 5. Fetele şi întreg staff-ul s-au mobilizat şi au tratat serios inclusiv meciurile din clasamentul 5-8. Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, nu are cum să nu fie mulţumită de ceea ce s-a reuşit. Obiectivul a fost atins, organizarea a funcţionat bine, nu au fost sincope. Avem speranţe că vom mai primi turnee de la FRB.

După cum se ştie, în ultima săptămână, România a organizat două competiţii mari la nivel de juniori, la Piteşti Campionatul European U16 masculin, care încă este în desfăşurare şi aici, la Craiova, Europeanul feminin U20. Deci este clar că noi, la nivel de organizare, suntem pe placul Federaţiei. Vreau să mulţumesc şi trebuie să menţionez că am avut parte de suportul Primăriei Craiova, al RAT-ului, precum şi ajutorul mai multor factori locali. Datorită şi lor, turneul a fost organizat foarte bine si am reuşit să ducem EURO U20 feminin la final cu brio“, a adăugat Marius Toma.

Citeşte şi: Baschet / România a trecut de Islanda şi a încheiat pe 5 Europeanul U20

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS