12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / SCMU Craiova învinge la Dinamo în deplasare și urcă pe șase în Top 10

Baschet / SCMU Craiova învinge la Dinamo în deplasare și urcă pe șase în Top 10

SCMU Craiova a bifat o victorie extrem de importantă marți seară, pe terenul formației Dinamo București. Oltenii s-au impus în restanța din capitală cu scorul de 77-73 și astfel au urcat pe poziția a 6-a în clasamentul din Top 10 LNBM. Astfel, lupta pentru ultimul loc de playoff rămâne deschisă. Pentru acea poziție se duelează Dinamo și SCM Timișoara.

Startul partidei din București a aparținut gazdelor, care au luat un mic avans pe tabelă. La finele celor 10 minute, Dinamo conducea cu 19-11, dar abia atunci alb-albaștrii au intrat cu adevărat în meci. Actul secund a fost o „gură de oxigen“ pentru SCMU, care a adăugat 28 de puncte, suficiente pentru a trece în avantaj. La pauză, tabela a indicat 39-37 pentru Craiova.

Sfertul patru a făcut diferența

Dinamo a avut, din nou, o atitudine mai bună în sfertul al treilea și a avut mai mult succes sub coș. De partea cealaltă, craiovenii au pierdut mult prea ușor multe posesii și le-au permis gazdelor să se distanțeze puțin. Îniante de ultimele 10 minute, bucureștenii aveau un avans de cinci puncte, scor 58-53. Actul de final i-a aparținut Craiovei. Cortez și Blaj Voinescu au fost mai inspirați de la distanță, în timp ce Palmi și Nikolic și-au făcut treaba exact cât era nevoie. La final, de victorie s-a bucurat SCMU Craiova, scor 77-73.

Topias Palmi a avut 15 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări, Milivoje Mijovic urmându-l cu 13 puncte și 4 recuperări. Dimitrije Nikolic a terminat cu 12 puncte și 7 recuperări.

Pentru SCMU Craiova va urma, în ultima etapă din Top 10, un duel pe teren propriu cu CSO Voluntari. Partida va avea miză doar pentru gruparea olteană, pentru că ilfovenii nu au cum să evite locul al 4-lea.

Citește și: Rafael Nadal nu participă La Monte Carlo, dar se pregăteşte de Roland Garros

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS